Tesla-sähköautot

Teslasta on kymmenessä vuodessa tullut lähes synonyymi sähköautolle. Suuret autonvalmistajat haastanut amerikkalainen yritys mietti auton kokonaan uudestaan ja pani samalla vauhtia sähköisen autoilun maailmanvalloitukseen. Yritys on myynyt tähän mennessä lähes 2 miljoona täyssähköäautoa. MB-Mobilelta löydät kuntotarkastetut Tesla-vaihtoautot fiksuun hintaan.

Tesla, sähköautoilun Robin Hood

Yhdysvaltalainen Tesla on maailman eniten myyty sähköautomerkki. Vuonna 2021 yritys myi yli 900 000 sähköautoa, ja ylittänee miljoonan myydyn auton rajan vuonna 2022. Teslan osuus maailman täyssähköautomarkkinasta on n. 23 % ja se on markkina-arvoltaan maailman arvokkain autonvalmistaja. Raketinomaisesti kasvanut yritys on mullistanut maailman automarkkinat ja pakottanut myös perinteiset autonvalmistajat panostamaan sähköautojen kehitykseen.

Teslan ensimmäinen automalli oli Lotus Elisen alustaan perustunut Tesla Roadster, joka oli tuotannossa vuosina 2008–2012. Tällä hetkellä Teslalla on mallistossaan neljä erilaista sähköautoa: 

 • Model S
 • Model 3
 • Model X
 • Model Y

Kehitteillä ovat toisen sukupolven Roadster, futuristinen avolava-auto Cybertruck ja puoliperävaunuauto Semi.


Tesla model S

Tesla Model S on Teslan lippulaivamalli, jonka suorituskyky hakee vertaistaan. Model S esiteltiin ensimmäisen kerran Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2009 ja sen toimitukset alkoivat vuonna 2012. Model S:n futuristisen ohjaamon sydän on 17-tuumainen kosketusnäyttö, josta ohjataan lähes kaikkia auton toimintoja. Auton käyttöjärjestelmä on sukua mobiililaitteiden käyttöjärjestelmille, mm. akun varaustilanne näkyy tutusti näytön yläreunassa. 

Model S:n matkustusmukavuudesta huolehtivat kolmen vyöhykkeen lämpötilan säätimet, ilmastoidut istuimet sekä aktiivisella tiemelun vaimennuksella varustettu 22 kaiuttimen ja 960 watin äänijärjestelmä, joka tarjoaa studiolaatuisen äänenlaadun.

Nelivetoisessa Model S:ssä on Teslan malliston pisin toimintasäde, jopa 652 km ja se kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa. Model S Plaid -version kiihtyvyys on nopein kaikista tuotantoautoista, se kiihtyy nollasta sataan uskomattomassa 2,1 sekunnissa. Myös sen toimintasäde on reilusti yli 600 km.

Model S-mallien toimintasäteet yhdellä latauksella WLTP-mittaustavan mukaan:

 • Model S 652 km
 • Model S Plaid 637 km

Kaikkien Tesla-mallien tapaan Model S on varustettu autopilottivarustuksella joka seuraa liikennettä, mutkia ja muita autoja sekä tunnistaa vallitsevat nopeusrajoitukset. Autopilotti mm. ohjaa autoa, pysyttelee kaistalla ja säätää nopeutta muiden autojen mukaan. Lain mukaan kuljettajan on kuitenkin hallittava autoa myös autopilotilla ajettaessa.
Katso MB-Mobilen valikoimassa olevat Tesla Model S -vaihtoautot ja niiden hinnat täältä: linkki


Tesla model 3

Tesla Model 3 on Teslan edullisin sähköautomalli, jonka hinta uutena lähtee alle 50 000 eurosta. Auton valmistus alkoi vuonna 2017, ja Suomessa ensimmäiset Tesla Model 3:t myytiin vuonna 2019. 

Model 3:n ohjaamo muistuttaa Model S:n ohjaamoa suurine 15 tuuman kosketusnäyttöineen ja minimalistisine muotoiluineen. Edestä taakse ulottuva lasikatto luo avaruutta matkustamoon.

Suomessa Tesla Model 3:sta on saatavilla kolme eri mallia: Standard Range Plus, Long Range ja Performance. Merkittävimmät erot mallien välillä ovat toimintamatkassa, tehossa ja vetotavassa. Long Range -mallilla on jopa 560 kilometrin toimintasäde ja edullisimmallakin Standard Range Plus -mallilla yli 400 km. Performance-mallin kiihtyvyys 3,4 sekuntia nollasta sataan ja yli 450 hevosvoimaa tarjoaa huomattavan suorituskyvyn tämän kokolauokan autolle. Edullisempi yksimoottorinen malli on takavetoinen, kun taas kaksimoottoriset Long Range- ja Performance-mallit ovat nelivetoisia.

Model 3 -mallien toimintasäteet yhdellä latauksella WLTP-mittaustavan mukaan:

 • Model 3 Standard Range Plus 409 km
 • Model 3 Long Range 560 km
 • Model 3 Performance 530 km

Model 3:n autopilottitoiminto mahdollistaa mm. auton automaattisen ohjauksen, kiihdytyksen ja jarrutuksen. Myös pysäköinti onnistuu yhdellä painalluksella.

Katso MB-Mobilen valikoimassa olevat Tesla Model 3 -vaihtoautot ja niiden hinnat täältä: linkki


Tesla model X

Tesla Model X on keskikokoinen crossover-SUV, josta on saatavilla 5-, 6- ja 7-paikkainen versio. Model S:n alustalle kehitetyn Model X:n toimitukset alkoivat vuonna 2015. Mallin ohjaamo ja matkustamon mukavuudet noudattelevat pitkälti S:n vastaavia 17-tuumaisine näyttöineen ja 22 kaiuttimen äänetoistojärjestelmineen. Maailman suurin panoraamatuulilasi tarjoaa kuljettajalle ja matkustajille erinomaisen näkyvyyden ulos. Model X:ssä on myös vakiovarusteena vetokoukku.

Kaksimoottorinen Model X tarjoaa mukavan suoritustehon (3,9 s 0–100 km/h) ja toimintasäteen. Plaid-mallin kiihtyvyys on vielä kovempi, 2,6 sekuntia nollasta sataan. Myös sen toimintasäde on reilusti yli 500 km.

Model X -mallien toimintasäteet yhdellä latauksella WLTP-mittaustavan mukaan:

 • Model X 560 km
 • Model X Plaid 536 km


Tesla model Y

Tesla Model Y on kompakti crossover-sähköauto. Model Y julkistettiin maaliskuussa 2019 ja sen valmistus ja toimitukset alkoivat vuonna 2020. Suomessa Model Y on ollut saatavilla syksystä 2021. Nykyään kaikki Euroopassa myytävät Y-mallit valmistetaan Saksassa. Model 3:een pohjautuva Model Y jakaa n. 75 % osistaan sisarmallinsa kanssa. 

Model Y:n matala kojelauta ja korkea istuinasento tarjoavat kuskille erinomaisen näkymän ulos. Auton toimintoja ohjataan 15-tuumaisen kosketusnäytön avulla. Lasikatto tarjoaa suuremman sisäkorkeuden, avarat näkymät ja runsaasti valoa. Model Y:ssä on tilaa viidelle matkustajalle. Takaistuimet taittuvat yksitellen, mikä mahdollistaa esimerkiksi suksien ja muiden urheiluvälineiden kuljettamisen helposti. 

Model Y:stä on tarjolla kaksi varustelutasoa: Long Range AWD ja Performance. Molemmat mallit ovat kaksimoottorisia ja nelivetoisia. 

Model Y -mallien toimintasäteet yhdellä latauksella WLTP-mittaustavan mukaan:

 • Model Y Long Range AWD 533 km
 • Model Y Performance 514 km


Tesla supercharger -latauspisteet

Tesla Supercharger-latausverkosto tarjoaa sinulle vapauden suunnitella matkasi joustavasti.  Aja Supercharger-latausasemalle, kytke auto lataukseen ja käy vaikka nopeasti kahvilla ennen matkan jatkumista. Supercharger-latauspisteessä saat vartin latauksella tarpeeksi sähköä satojen kilometrien edestä.