Kian Ceed-mallistosta on moneksi

Kia Ceed tuoteperheeseen kuuluu yhteensä seitsemän erilaista mallia, joiden joukosta löytyy varmasti sopivaa moneen erilaiseen makuun. Mallistosta löytyy tyylikäs viisiovinen Ceed, sekä tilavampi Ceed Sportswagon. Urheilullisempaan makuun sopii ProCeed ja crossover tyylistä pitävälle XCeed. 

Kia Ceed

Tuoteperheen ensimmäisenä on ihana viisi ovinen Kia Ceedin perusmalli. Ceed tarjoaa ajomukavuutta, uusimmat turvallisuusvarusteet, sekä uusinta teknologiaa liitettävyydessä: huippuluokan äänentoistojärjestelmällä, Kia Connected Service -palveluilla ja puhelimen langattomalla latausmahdollisuudella. Kia Ceed on muun muassa Auto Bildin C-segmentin vertailuvoittaja, sekä Tekniikan Maailman talvitestin jaetulla toisella sijalla.

Tekniikan maailman ajotestissä ”Kia Ceed – Kova haastaja Golfille seitsemän vuoden takuulla” (6/2018) todetaan että Ceedissä tilaa on riittävästi, sekä sen suorituskyky ja ajettavuus palvelevat monenlaista kuljettajaa. Myös auton hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Kia Ceed GT

Jos pidät Kia Ceedistä, mutta kaipaat hieman enemmän urheilullisuutta, valintasi on ehdottomasti Kia Ceed GT. Sen ulkomuodosta on tehty nuorekkaampi, sekä urheilullisempi kuin edeltäjästään Kia Ceedistä. Tähän autoon myös hevosvoimia on lisätty kuudellakymmenellä neljällä.

Kia Ceed Sportswagon

Kia Ceed Sportswagonista löydät kunnolla tilaa, niin tavaroille, kuin matkustajillekin. Tämä Kia Ceedin farmarimalli tarjoaa Ceedille tutut ominaisuudet isommassa paketissa.

Iltalehden sivuilla julkaistussa autotestissä ”Koeajossa uusi Kia Ceed SW: Mahtava tavaratila ja järkevä varustelu” (1/2019) kerrotaan että Sportswagonissa on hyvin tilaa myös perheautoksi. Lisäksi ohjauksen kerrottiin olevan kevyt, sekä moottorin kiihtyvän nopeasti ajonopeudesta huolimatta.

Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid

Kia Ceed Sportwagonista on tarjolla myös uusi Plug-in Hybridi versio, joka tarjoaa mahdollisuuden ajaa ympäristöystävällisemmin Sportswagonille tutuilla ominaisuuksilla.

Auto Bildin julkaisemassa artikkelissa ”Kia XCeed ja Ceed Sportswagon: Ladattavat hybridiversiot tulevat” (9/2019) kerrotaan muun muassa siitä, miten Hybridi autoissa jarrutuksesta syntynyttä liikevoimaa käytetään auton akun lataamiseen, tehden ajamisesta entisestään polttoainetehokkuutta ja toimintamatkaa. Sekä siitä, että Kia Sportswagon Plug-in Hybridiin on saatavilla suuri suomenkielinen kosketusnäytöllä ja puheohjauksella toimiva ajotietokone.

Kia Proceed

Kia Proceed on Sportswagonia hieman matalampi, sekä siltä löytyy urheilullisempi ulkomuoto.

Helsingin uutisten julkaisemassa artikkelissa ”Perheauto takaa melkein kuin Porsche – Kia ProCeed shooting brake on farmarin ja coupen makea yhdistelmä” (4/2020), kerrotaan että Proceedistä löytyy saman verran pituutta, kuin edeltäjästään Sportwagonin farmarista, samoin tavaratilaa löytyy melkein yhtä runsaasti.

”Perusperheauton ei tarvitse olla tylsä harmaavarpunen, eikä muodollinen kauneus tarkoita, että auton tarvitsee olla kallis.”

Kia Xceed

Kia Xceed on näyttävä crossover coupe, jolla ajat tyylikkyydestä tinkimättä. Tässä autossa maavaraa on korotettu normaaliin Ceediin verrattuna ja siihen on laitettu coupeperä. Kia Xceediin on saatavilla myös suomenkielinen käyttöjärjestelmä. Kia Xceed on palkittu parhaana autona alle 35 000 euron hintaluokassa, sekä tuulilasi -lehden vuoden 2019 parhaana pienenä katumaasturina.

”Uusi Kia XCeed näyttää juuri siltä, mitä perheauton etsijät nyt haluavat – BMW ja Mercedes saivat edullisen haastajan” Iltalehden julkaisemassa autotestissä (9/2019), kerrottiin tavaratilan kuuluvan pienien katumaastureiden parhaimmistoon. Ajotestissä Xceed sai kehuja myös hyvästä alustasta, joka ei tärähdellyt tien epätasaisuuksista huolimatta.

Kia Xceed Plug-in Hybrid

Kia Xceed mallista on tarjolla myös uusi Plug-in Hybridi versio sellaiselle ajajalle, joka haluaa ajaa ympäristöystävällisesti. Tässä Hybridi mallissa Xceedille tutut ominaisuudet on säilytetty persoonallinen ulkonäkö mukaan lukien.

Auto Bildin julkaisemassa artikkelissa ”Kia XCeed ja Ceed Sportswagon: Ladattavat hybridiversiot tulevat” (9/2019) kerrotaan, että tässä mallissa on käytössä suuri suomenkielinen HD-teräväpiirtonäyttö perinteisten analogisten mittareiden tilalla. Myös tässä mallissa akku on sijoitettu takapenkkien alle, joten se ei vie ollenkaan tavaratilaa.