Tutki ensirekisteröityjen autojen ja polttoainetyyppien suosiota eri puolilla Suomea

Vuonna 2020 Suomessa rekisteröitiin 96 294 uutta henkilöautoa, joista 62 933 oli bensiinikäyttöisiä. Äskettäin rekisteröityjä dieselautoja oli 14 089, mikä riitti vuonna 2020 toiselle sijalle uusien autojen kilpailussa. Lataushybridit sähkö- ja bensiinimoottoreilla ylsivät mukaan kamppailuun ja sijoittuivat kolmanneksi 12 768 uudella rekisteröinnillä vuonna 2020. Puhtaasti sähköllä toimivat autot ovat edelleen melko harvinaisia, niitä rekisteröitiin 4339 vuonna 2020.

Luvut ovat paljon mielenkiintoisempia, jos tarkastelemme niitä eri alueilla ja suhteessa asukaslukuihin. Paikkakuntien välillä on nimittäin suuria eroja. Missä luulet useimpien sähköautojen olevan rekisteröity? Mikä on dieselkäyttöisin alue? Ketkä ajavat kaasuautoilla? Työkalumme avulla saat vastauksia kysymyksiisi!

PAIKKAKUNTA

Jos olet kiinnostunut tietystä paikkakunnasta, valitse se luettelosta ja klikkaa “näytä tulokset”. Saat näkyviin kyseisellä paikkakunnalla vuonna 2020 ensirekisteröityjen autojen määrän 10000 asukasta kohti. Autot on lajiteltu myös polttoainetyypeittäin, joten näet, minkä tyyppisiä autoja uusien autojen ostajat valitsivat paikkakunnallasi vuonna 2020.

POLTTOAINE

Jos haluat tarkistaa kiinnostuksen tiettyä polttoainetyyppiä kohtaan, valitse esimerkiksi “diesel” ja klikkaa “näytä tulokset”. Saat näkyviin luettelon Suomen paikkakunnista. Ykköspaikalla on se paikkakunta, jossa on eniten ensirekisteröityjä dieselautoja 10000 asukasta kohti vuonna 2020.

Valitsemalla sekä paikkakunnan että polttoaineen, esimerkiksi dieselin, saat tiedon siitä, kuinka monta uutta dieselautoa rekisteröitiin valitsemallasi paikkakunnalla 10000 asukasta kohti vuonna 2020.

VERTAILU

Työkalun avulla voit myös vertailla kahta eri paikkakuntaa keskenään. Valitse ylemmästä kentästä paikkakunta (mahdollisesti myös polttoaine), jonka haluat tarkistaa ja alemmasta kentästä paikkakunta, johon haluat verrata.
Työkalu on luotu MB-Mobilen tilauksesta Liikenne ja viestintäviraston Traficomin vuoden 2020 tilastojen perusteella.