Viisi suosituinta perheautoa

Uutta autoa hankkiessa täytyy miettiä mitä ominaisuuksia autolta halutaan. Erityisen paljon pohdittavaa on lapsiperheillä, joiden täytyy varmistaa auton sopivuus koko perheen tarpeisiin. Turvallisuus, tilavuus, mukavuus sekä muut tärkeät seikat on hyvä huomioida auton hankinnassa. Ei ole olemassa yhtä ja samaa kaikille perheille sopivaa autoa, koska perheet ovat erilaisia. Siksi teemmekin auton valinnan hieman helpommaksi ja esittelemme seuraavaksi viisi suosituinta perheautoa.

Kia Cee’d Sportswagon

Tässä Kian farmarimallissa on erityisesti panostettu turvallisuuteen. Sen korirakennetta on vahvistettu entisestään käyttämällä suurlujuusterästä. Autossa on kuusi turvatyynyä, jotka laukeavat törmäyksen sattuessa. Aktiivista turvallisuutta tukevat useat järjestelmät, jotka auttavat ajoneuvon pitämiseen hallinnassa. Jos perheessä on pieniä lapsia, on autossa tärkeää olla tilaa turvaistuimille. Cee’d Sportswagonista löytyy takapenkiltä kaksi paikkaa, jossa on ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä. Kyseinen kiinnitysjärjestelmä antaa parhaan mahdollisen suojan lapselle turvaistuimen ja auton kiinteän liitoksen avulla.

Cee’d Sportswagonissa mukavuus on  omaa luokkaansa. Takapenkin istuimia on mahdollista kallistaa, siirtää sekä taittaa. Ilmastointi takaa matkan sujumisen myös kesäkeleillä. Muunneltavuutensa takia Cee’d on erittäin hyvä monenlaisille perheille. Viihtyvyyttä lisäävät auton bluetooth-järjestelmä sekä iPod yhteensopivat aux- ja usb-liitännät. Auton etuosasta löytyy kaksi 12V virtapistoketta ja tavaratilasta yksi 12V pistoke.

Tavaratila on suunniteltu kaksitasoiseksi, joten tilaa on hyvin esimerkiksi lastenrattaille tai harrastusvälineille. Tavaroiden lastaus on myös helpompaa, koska tässä mallissa takaluukku jatkuu kattolinjaan saakka, jolloin aukko on suurempi. Cee’d Sportswagon on muotoiltu Saksassa ja valmistettu huipputason tehtaassa Slovakiassa.

Lue lisää Kia Cee’d Sportswagonista

Kia Carens 7-P

Kia Carensin mukautuva tyyli ja dynaaminen ulkomuoto luovat käytännöllisen kokonaisuuden. Tämä auto on monipuolinen sisältä ja ulkoa, minkä takia se sopii loistavasti lapsiperheille. Runsaat tilat ja mukautuvat istuimet takaavat sen, että 7-paikkainen Carens sopii hyvin isommallekin perheelle. Vaikka auto on sisältä tilava, näyttää se ulkoapäin yllättävänkin kompaktilta.

Tilava matkustamo pitää sisällään mm. niskatuen korkeuden säädön jokaisella paikalla, lapsilukot takaovissa, takasivuikkunoiden aurinkosuojaverhot sekä mukitelineet kolmannen penkkirivin matkustajille. ISOFIX-kiinnikkeet löytyvät kahdelta paikalta sekä mukana tulee myös kaksi ISOFIX+ lisäkiinnikettä. Jos perheessä on useampi turvaistuinikäinen lapsi, on Carens mitä loistavin vaihtoehto. Etupenkillä on säädettävä turvavyö, joka takaa myös pienemmälle matkustajalle paremman turvallisuuden.

Toisen penkkirivin istuimia on mahdollista kallistaa sekä sieltä löytyvät myös ilmastoinnin suuttimet. Harrastusvälineiden kuljetus sujuu Carensilla ongelmitta. Jos kyseessä on isompia välineitä vaativa harrastus, esimerkiksi jääkiekko, voi takimmaiset istuimet taittaa kätevästi alas, jolloin tavaratilaa löytyy enemmän. Toisen penkkirivin alla on myös säilytyslokerot.

Älykästä suojaa on tarjolla sekä kuljettajalle että matkustajille. DRIVE WiSE innovatiivisen tekniikan avulla auto varoittaa vaaroista ja auttaa myös kuljettajaa tarvittaessa. Viihtyvyydestäkään ei tarvitse olla huolissaan tässä autossa, siitä pitävät huolen sen viihdejärjestelmä sekä hyvä liitettävyys muihin laitteisiin. Carensista löytyy bluetooth-järjestelmä sekä usb- ja aux-liitännät keskikonsolissa. Lisäksi autossa on kolme 12V suuruista virtapistoketta.

 

Kia Sportage

Kia Sportage tarjoaa urheilullisuutta ja tyyliä niin kaupungin sykkeessä, metsätiellä, valtatiellä kuin kotipihassakin. Sportage on yhdistelmä innovaatiota, mukavuutta sekä huippuluokan suunnittelua. Myös turvallisuusuuteen on panostettu entistä enemmän. Aktiivisesta turvallisuudesta pitävät huolen erilaiset järjestelmät, jotka auttavat kuljettajaa pitämään ajoneuvon hallinnassa.

Mallin korirakennetta on vahvistettu käyttämällä suurlujuusterästä. Sportage kaupunkimaasturin edistynyt neliveto tarkkailee jatkuvasti ajo-olosuhteita ja varmistaa pidon karkealla, irtonaisella sekä liukkaalla pinnalla. Se parantaa myös sivuttauisvakautta kaarreajossa. Pienten lasten turvallisuudesta huolehtivat ISOFIX-kiinnikkeet, jotka löytyvät takapenkin kahdelta paikalta.

Euroopassa suunniteltu ja tuotettu Sportage on erittäin tilava, koska takaistuimia voi kallistaa, siirtää tai taittaa. Tavaratila on jo itsessään 503 litraa, joten isommatkin harrastusvälineet mahtuvat mukaan. Jos penkit taitetaan alas, on tilavuus yhteensä 1491 litraa. Mukavuuden takaavat takapenkeille suunnatut ilmastoinnin suuttimet, turvavöiden korkeuden säätö, istuinlämmitys etuistuimilla sekä takaistuinten reunapaikoilla.

Koko perheen viihtyvyys on taattu kehittyneen tekniikan ja innovaation ansiosta. Bluetooth tekniikka mahdollistaa puheluiden ja suosikkibiisien soittamisen auton kaiuttimista. Lisäksi keskikonsolista löytyvät aux- ja usb-liitännät. Usb-latausliittimen lisäksi puhelimen latausta autossa helpottaa myös matkapuhelimen langattoman latauksen mahdollisuus (ainoastaan a/t mallit). Sekä auton etu- että takaosasta löytyy 12V virtapistokkeet, johon on mahdollista kytkeä esimerkiksi kylmälaukku.

Lue lisää Kia Sportagesta

Kia Optima Sportswagon

Täysin uusi Kia Optima Sportswagon tarjoaa innovatiivista tekniikkaa, turvallisuutta ja mukavuutta sekä älykkäitä yhteystapoja. Optiman muotoilu ja ominaisuudet ovat laadultaan huippuluokkaa. Enemmän päätilaa, leveyttä ja takaistuinten jalkatilaa, joten takapenkeille mahtuu hyvin pidempikin matkustaja. Matkustamo hyvällä äänieristyksellä takaa mukavan matkanteon koko perheelle. Lämmitetyt istuimet löytyvät etupenkkien lisäksi takaosan reunapaikoilta. Etupenkit on myös ilmastoitu. Turvallista matkustamista pienille turvaistuinta tarvitseville lapsille tuovat ISOFIX-kiinnikkeet, jotka löytyvät takapenkin kahdelta paikalta. Turvaa tuovat myös ajon aikana automaattisesti lukkiutuvat ovet.

Myös tavaratila on entistä tilavampi. Kyytiin mahtuvat hyvin lastenrattaat sekä harrastusvälineet. Optima Sportswagonista löytyy 552 litran tavaratila, jonka kiskot varmistavat, että tavaratilassa olevat esineet pysyvät paikoillaan. Suojaverkko takaa turvallisen kuljetuksen. Tarvittaessa taittuvat takaistuimet maksimoivat käytettävissä olevan tavaratilan.

Optima on täynnä ominaisuuksia, jotka avustavat kuljettajaa tien päällä. Kian uusi farmarimalli on sulava, hiljainen ja polttoainetta säästävä. Alusta on muotoiltu kokonaan uudelleen, jonka ansiosta auto kulkee entistäkin pehmeämmin ja reagoi herkemmin. Muutosten ansiosta tilanne on kuljettajan hallinnassa tieolosuhteista riippumatta. Pidennetty akseliväli parantaa vakautta, ajettavuutta, mukavuutta sekä tilavuutta. Sähköisesti ohjattu jousitus sekä tukevampi suurjuusteräksestä valmistettu korirakenne parantavat törmäysturvallisuutta, ajodynamiikkaa sekä vaimentavat ajomelua.

Kia Optima Sportswagon sopii hyvin lapsiperheille monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Autosta löytyvät 12V virtapistokkeet edestä ja takaa. Usb-laturin lisäksi automaattivaihteisista malleista löytyy mahdollisuus puhelimen langattomaan lataukseen. Keskikonsolista löytyvät myös usb- ja aux-liittimet.

Lue lisää Kia Optima Sportswagonista

Kia Sorento 7-P

 

Tämä 7-paikkainen tyylikäs katumaasturi tarjoaa huippulaatua kaikilla mukavuuksilla. Uusi Kia Sorento on ketterä ja tehokas. Polttoaineen kulutus on pientä tarkan vaihteiston ja aerodynaamisen muotoilun ansiosta. Neliveto varmistaa ajonautinnon kaikkialla. Vahvalla suurlujuusteräksellä vahvistettu turvakori ja kuuden SRS-turvatyynyn järjestelmä takaavat matkustajien turvallisuuden.

Matkustamo on tilava ja sen kaikki penkit ovat säädeltäviä ja muunneltavia jokaisen matkustajan tarpeisiin. Penkinlämmittimet löytyvät etuistuinten lisäksi takapenkkien reunimmaisimmilta paikoilta. Etupenkit on lisäksi ilmastoitu. Toiselta istuinriviltä löytyy pienten lasten turvallisuutta parantava ISOFIX-kiinnitys kahdelta istuinpenkiltä. Etupenkeiltä löytyy turvavyön korkeussäätö, joka tuo paremman turvallisuuden myös lyhyemmälle matkustajalle. Niskatuen säätö löytyy jokaiselta penkiltä. Turvallisuutta lisää automaattinen ovien lukiuttuminen ajon aikana. Viihtyisämpää matkustamista auttavat takaovien aurinkosuojaverhot sekä automaattinen 2-alueinen ilmastointi, jossa on omat ilmastointikanavat myös takana oleville penkkiriveille.

Matkustamon penkit pystytään kaatamaan niin, että auto muuttuu hetkessä 7-paikkaisesta mallista tilavaksi matkatavaroiden kuljettajaksi.  Koska voit itse järjestellä penkit haluamallasi tavalla, on esimerkiksi lastenrattaiden, mailojen tai muiden urheiluvälineiden kuljettaminen helppoa. Kia Sorento on helppo muunnella omiin tarkoituksiin sopivaksi, minkä takia se soveltuukin monenlaisille perheille.

Liitettävyysmahdollisuuksia ovat bluetooth sekä keskikonslolista löytyvät aux- ja usb-liittimet. Autosta löytyy myös erillinen usb-latausliitin esimerkiksi puhelimen latausta varten. Lisäksi tästä katumaasturista löytyy mm. panorama kattoikkuna.

Lue lisää Kia Sorentosta