Uusi Suzuki Across katumaasturi saapuu Suomeen syksyllä 2020!

Suzuki-mallisto saa täydennystä, kun kaikkia muita malleja tehokkaampi ja kookkaampi aivan uusi katumaasturi Suzuki Across saapuu Suomeen syksyllä. Tämä uutuus on tietenkin varustettu nelivedolla, mutta lisäksi se on myös vähäpäästöinen ladattava hybridi, joka on toteutettu yhteistyössä Toyotan kanssa.

Tehoa ja pieniä päästöjä samassa paketissa

Toyotan pitkää kokemusta hybriditekniikasta hyödynnetään uudessa Suzuki Acrossissa. Bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhteenlaskettu teho on 225 kilowattia, eli jopa 306 hevosvoimaa. Across kiihtyykin nollasta sataan vain 6,2 sekunnissa. Hiilidioksidipäästöt ovat kuitenkin vain 22g / km WLTP-normin mukaisesti. Uudella Suzuki Acrossilla ajaminen on ympäristöystävällistä, ilman tehoista luopumista.

Täyteen ladatulla akulla voi ajaa jopa 75 kilometriä, pelkästään sähköllä. Ja mikä parasta, auton akun saa ladattua täyteen alle kahdeksassa tunnissa 10A virtapistokkeesta. Suzuki Acrossissa on A25A-FXA Dynamic Force -bensiinimoottori, jonka pääsääntöinen tehtävä on ladata akkuja. Sen lisäksi sitä käytetään sähkömoottorin apuna esimerkiksi ohituksissa.

Polttoainetta säästävä neliveto

Acrossin nelivedossa ei ole mekaanista yhteyttä etu- ja takapyörien välillä, vaan se on toteutettu täysin elektronisesti. E-Four -järjestelmä tarjoaa kaikki nelivedon hyvät ominaisuudet erittäin alhaisella kulutuksella. Hyvissä olosuhteissa kaikki voima välitetään etupyörille, mutta keliolosuhteiden tai maaston vaatiessa voidaan voimaa jakaa myös takapyörille. Suzuki Acrossiin voi myös kytkeä vetomassaltaan 1500 kilon perävaunun.  

Vahvat maasturimaiset piirteet

Across on paljon suurempi auto, kuin muut Suzuki-malliston autot. Vaikka auto on sporttinen ulkoa ja sisältä, Acrossilla on kuitenkin vahvat maasturimaiset piirteet. 2,690 metrin akseliväli tarjoaa kuljettajalle vakautta ajettavuudessa. Korilta löytyy pituutta 4,635 metriä, leveyttä 1,855 metriä ja korkeutta 1,690 metriä, joten Acrossissa viisikin matkustajaa istuvat mukavan väljästi.

Kuva, joka sisältää kohteen auto, moottoripyörä, istuminen, pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Miellyttävää ajamista

Suzuki Acrossilla ajaminen on helppoa ja mukavaa. Kuljettaja pääsee säätämään penkin mieleisekseen sähköisillä säädöillä ja mittariston 7-tuumainen värinäyttö, sekä kojelaudan 9-tuumainen kosketusnäyttö tekevät tietojen saamisesta ja ajamisesta entistä helpompaa. Myös peruuttamisesta on tehty todella helppoa edessä ja takana olevien pysäköintitutkien ja peruutuskameran avulla. Normaalien perusvarusteiden lisäksi Suzuki Acrossista löydät muun muassa aktiivisen kaistavahdin, kaistallapitoavustimen ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän.

Lisää Suzuki Acrossista voit lukea tästä.