Uusi KIA Stinger GT

KIA astumassa GT-markkinoille

Vuoden suuressa autonäyttelyssä Detroitissa KIA osoittaa haluavansa kilpailla tosissaan korkealuokkaisten saksalaisten autojen kanssa. Tämän se tekee esittelemällä täysin uuden GT-autonsa, Stinger GT:n. KIA panostaa edelleen voimakkaasti uusien malliensa suunnitteluun, mikä on selvästi nähtävissä Stinger GT:ssä. Auton on nimittäin suunnitellut Peter Schreyer, joka on aiemmin toiminut suunnittelujohtajana muun muassa Bentleylle, Lamborghinille ja Audille. Ei ollenkaan paha, jos meiltä kysyt!

Viisiovinen coupé

Auto on viisiovinen coupé, mikä tarkoittaa, että siinä säilyy käytännöllinen viisiovisuus, samalla kun se tarjoaa urheilullisen ja kauniin coupé-mallin tunteen. Auton sisätilat on suunniteltu yhtä huolellisesti kuin ulkopuolikin, ja sisustus on laadultaan huippuluokkaa.

Aluksi moottoriteille on saatavilla kaksi eri vaihtoehtoa: 2 litran ja 255 hevosvoiman nelisylinterinen moottori ja 370 hevosvoiman V6-moottori, jossa on kaksoisturboahdin. Rahaa ei ole myöskään säästelty moottoripuolella, vaan KIA on antanut BMW:n M-sarjan aiemman johtajan, Albert Biermannin, vastata suorituskyvyn kehittämisestä. Auto kiihtyy levosta nopeuteen 100 km/h 5,1 sekunnissa, mikä tekee Stinger GT:stä KIAn kaikkien aikojen nopeimman auton.

KIA Stinger GT:n tuotanto aloitetaan kesällä, ja odotamme innolla saavamme sen myyntiin syyskuussa!