Uusi Kia Sorento saapuu Suomeen syksyllä – myös hybridinä!

Tekniikan maailman artikkelissa 3/2020 kerrotaan että katumaasturi Kia Sorento uudistuu ja uusi entistä upeampi versio saapuu Suomeen syksyllä.

Nyt myös hybridinä

Sorento on saatavilla 2,2-litraisen 147 kilowatin turbodieselin lisäksi silloin myös hybridinä, jossa 1,6-litraisen bensiiniturbon kaverina on 44 kilowatin tehoinen sähkömoottori. Molemmat näistä ovat saatavilla myös automaattivaihteistolla. Dieselmoottori 8-vaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla ja bensiinimoottori 6-vaihteisena automaattina.

Täynnä mukavuutta

Uudistuminen tuo ohjaamoon mukanaan 12,3-tuumaisen mittariston ja 10,25-tuumaisen tieto-viihdejärjestelmän kosketusnäytöllä.

Näkyvyys ympäristöön ei voisi olla paljoa parempi, kun kojelautaan tulee 360 asteen näkymä auton päältä. Vilkun kytkemisellä saa mittaristoon kamerakuvan auton sivuilta ja törmäysvaroitin toimii myös peruuttaessa. Lisäksi mukautuva vakionopeudensäädin toimii pysähdyksiin asti. Lisävarusteena uudistuneeseen Sorentoon on saatavilla kaukopysäköinti, jolla auton saa ahtaaseen ruutuun avainta käyttämällä.

Vaikka ulkomittoja ei ole haluttu kasvattaa, Kian valmistaja kuitenkin lupaa, että sisätilat ovat suuremmat ja tilaa on enemmän kuin useissa kilpailijoissa.

Lue Tekniikan Maailman artikkeli tästä.

Lue Tekniikan maailman artikkeli tästä.