Uudistunut Suzuki Jimny LVC on palannut Suomeen!

Uudistunut Suzuki Jimny on tehnyt paluun Euroopan markkinoille kaksipaikkaisena Suzuki Jimny LVC pakettiautona. Jimny on ylivoimaisesti oman luokkansa halvin maastoajoon tarkoitettu neliveto. Suzuki Jimny on tuttu jo puolen vuosisadan ajalta ja Suzuki nousikin heti maailman johtavaksi pienten maastoautojen valmistajaksi. Pienelle, kevyelle maasturille oli kova tarve ympäri maailman.

Aito maasturin rakenne

Kulmikas kori toimii loistavana apuna auton ulottuvuuksien arvioimisessa. Pysty tuulilasi ja tasainen konepelti antavat hyvän näkyvyyden eteenpäin. Jimnyn ulkonäkö muistuttaa edelleen täysin alkuperäistä Jimnyä, eikä ulkomittojakaan ole missään välissä kasvatettu, vaan auto on haluttu säilyttää näppärän kokoisena. Jimnystä löytyy tikapuurunko, johon kori on kiinnitetty. Rakenteen jäykkyyttä on lisätty, joka paransi ajomukavuutta niin maastossa, kuin kaupungissakin. Maastoajossa auttavat edestä ja takaa löytyvät jäykät akselit, sekä tulo-, jättö- ja ramppikulmat ovat todella hyvät.

Ammattilaiselle työkäyttöön, harrastelijalle tai jokapäiväiseen käyttöön

Ohjaamo on suunniteltu niin että lähes kaikkia hallintalaitteita pystyy käyttämään esimerkiksi hanskat kädessä. Ohjaamossa, sekä tavaratilassa on kiinnitetty huomiota siihen, että ne on helppo puhdistaa. Yleensä Jimny on takavetoinen ja varusteltu viisivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla, joka on helppokäyttöinen. Maasturin tapaan tästäkin löytyy alennusvaihteisto, jonka avulla nelivedon saa päälle ja sitä voi säätää hitaaksi hankalassa paikassa. Uudistuneen Jimnyn moottori kasvoi 1,5-litraiseksi ja sen kehittämät 75kilowattia (102 hv) varmistavat riittävän suorituskyvyn.

Turvallisuutta parannettu

Uudistuksessa on kuitenkin keskitytty eniten tavaran kuljetukseen ja panostettu turvallisuuteen. Tasaisella lattialla varustettu 863 litran tavaratilasta löytyy kuorman kiinnityspisteet, sekä se on erotettu ohjaamosta metallisella verkkoväliseinällä, jotta jarruttaessa tai törmäyksen sattuessa tavarat eivät aiheuta vaaraa edessä istuville. Näiden lisäksi Jimnystä löytyy myös kaukovaloavustin, jalankulkijatunnistuksella varustettu hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Jimny LCV on varustettu myös eCall-hätäpuhelutoiminnolla, joka ottaa automaattisesti yhteyttä hätäpuhelinkeskukseen. Tämän lisäksi katosta löytyy myös SOS-nappi, jonka avulla yhteys voidaan myös muodostaa tarvittaessa.

Jimny LCV on saatavilla Euroopassa vain yksi versio, joka on Jimny LCV 1.5 VVT 4WD GL 5MT Two-Seater. Sen hinta on 28 990€.