Uudistunut Kia Sportage saapui Suomeen kevythybridinä

Uudistunut Kia Sportage on saapunut Suomeen. Sportage on saanut uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esittelee 48V sähkömoottorilla varustetun EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän. Uusi järjestelmä tekee Kiasta autovalmistajan, jonka mallistosta löytyy hybrid-, plug-in hybrid-, täyssähkö- ja kevyellä hybriditeknologialla varustettuja malleja.

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Uudistetun Sportagen moottorivalikoimaan on lisätty Kian uusi EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator). Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm.

Kia Sportagen urheilullinen ulkomuotoilu on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteiden ulkonäköön. Lisäksi uudistuneeseen Sportageen on saatavana viisi uutta väriä ja uusia kromisia koristelistoja.

Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummankromisilla koristelistoilla. Sportage GT-line -mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja ”ice cube” LED-etusumuvaloilla.

Uudistuneeseen Sportageen tulee saataville Kian uusimman sukupolven ajamista avustavia varusteita. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, Around View Monitor -kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Autoon tulee saataville myös Kian uusi 8″ kosketusnäyttö.

Uudistetun Kia Sportagen hinnat alkavat 27 893 eurosta.

Kia Motors Corporation

Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on yli 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on 14 valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii noin 180 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on yli 45 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti noin 51 000 työntekijää. Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,8 prosenttia vuonna 2017. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat.