Uuden auton ostaminen kannattaa!

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa ensimmäistä autoaan? André Snellman, jolla on pitkä kokemus autokaupasta, kertoo parhaat vinkkinsä.

Pienemmät autot nostavat suosiotaan Euroopassa. Myös Suomessa on yhä enemmän kysyntää helposti parkkeerattaville, ympäristöystävällisille, Kia Rion kaltaisille autoille.

André Snellman on viime vuosina pannut merkille trendin, joka on vallinnut jo pitkään Euroopassa – sitä kutsutaan nimellä down sizing. Ihmiset haluavat pienempiä autoja. Ilmiö on huomattu myös Kokkolan MB Mobilessa, missä Snellman työskentelee toimitusjohtajana.  

– Tietenkin on edelleen ihmisiä, jotka haluavat ison auton, mutta olemme huomanneet että asiakkaamme pitävät enenevissä määrin tärkeänä, että auto on helppo parkkeerata kaupunkiolosuhteissa, missä tilaa on usein vähän. Rio on Kian myydyin malli juuri nyt.

Myös ympäristöystävällisyys on tärkeä tekijä – varsinkin nuorempien ostajien parissa.  On yhä tavallisempaa, että nuoret aikuiset ostavat uuden, pienipäästöisemmän auton käytetyn sijaan.  

– Tiukassa istuva uskomus, että ”uuden auton ostaminen ei kannata”, ei enää päde. Se on vanhentunut klisee, jota vanhemmat mielellään uusille autoilijoille toistavat. Siinä saattaa olla perää, jos puhutaan 50 000 euron menopelistä, mutta kun kyseessä on Rion hintaluokan auto, sen arvo ei laske samaan tahtiin.

Rio on tyypillinen ensiauto. Kolmeovisen perusmallin saa noin 15 000 eurolla, premiumversio kaikilla herkuilla maksaa vähän yli 19 000 euroa.

– Jos on ostamassa autoa tässä hintaluokassa, kannattaa mielestäni ostaa käytetyn sijaan uusi, kun ottaa huomioon, että kaikilla Kia-malleilla on 7 vuoden takuu. Säästät mahdollisissa korjauskustannuksissa. Myös polttoaineen kulutus on pienempää. Uuden auton ostaminen voi siis todellakin olla kannattavaa.

– Ei ole mitään hienompaa kuin nähdä innokkaan nuoren hakevan uuden autonsa meiltä ja ottavan selfien sen kanssa jo pihalla, sanoo Snellman.

image-1

Tämä upouusi auto odottaa uutta omistajaansa, joka on tulossa muutaman tunnin päästä.

image-2

Kia on viime vuosina panostanut rajusti autojen muotoiluun.

image

Kia Rio on saatavilla useimmissa väreissä, myös keltaisena.

MB Mobilen liikkeessä Kokkolassa Rion odotusaika on lyhyt. Parhaassa tapauksessa sen saa mukaansa jo samana päivänä. Se on Snellmanin mukaan tärkeää. Kun ihminen on kerran tehnyt päätöksen, hänen ei pitäisi joutua odottamaan pitkään.

Maanlaajuinen romutuskampanja on voimassa vuoden loppuun asti. Kun on antanut vanhan henkilöautonsa romutettavaksi, saa 1500 euron alennuksen uudesta autosta. Romutuskorvauksen voi käyttää ainoastaan autoon, jonka CO2-päästöt ovat korkeintaan 120 g/km. Kia Rio täyttää tämän ehdon. Lue lisää kampanjasta osoitteessa romutuskampanja.fi.

– Lappua, jonka asiakkaat ovat saaneet romuttamosta, on käytetty esimerkiksi uuden auton käsirahan maksamiseen. Ja mikäpä olisi sen parempaa?

Toinen asia, josta André Snellman puhuu lämpimästi, on autorahoitus, jota hän suositteleekin nuoremmille ostajille.

– Pankkilainan ottaminen auton ostoa varten ei välttämättä ole paras ratkaisu, jos on lähitulevaisuudessa ostamassa myös asuntoa. Ei kannata ottaa riskiä, ettei saisikaan asuntolainaa. Autorahoituksen ansiosta voi saada molemmat. Jos asia kiinnostaa, kannattaa tulla meidän luoksemme juttelemaan, kerromme mielellämme lisää.

Osta uusi auto – muista nämä seikat!

  1. Turvallisuus. Turvallisessa autossa on vähintään kuusi airbagia ja luistonestojärjestelmä (ESP). Luistonestojärjestelmä on vähentänyt kuolemaan johtaneiden kolarien määrää huomattavasti.
  2. Takuu. Kaksi vuotta on liian lyhyt takuu. Jopa 4–5 vuotta on liian lyhyt. Kian omistajana saat seitsemän vuotta mielenrauhaa kaupan päälle.
  3. Kulutus. Verotus suosii vähäpäästöisiä autoja. Lompakkosi kiittää.