Täyssähköautojen veroetuus työsuhdekäytössä: Mitä se tarkoittaa?

Valtioneuvosto on hyväksynyt täyssähköautojen veroetuuden käyttöönottamisen. Sen tarkoituksena on vauhdittaa täyssähköautojen yleistymistä työsuhdekäytössä, joka tarkoittaa 170€ alennusta kuukausikohtaiseen verotusarvoon. Tämän lisäksi latausetu työpaikoilla ja julkisilla latauspisteillä muutetaan verovapaaksi eduksi. Myös latauslaite katsotaan työsuhdeauton lisävarusteeksi. Nämä etuudet olisivat voimassa vuosina 2021-2025 ja koskevat myös vuonna 2020 ostettuja autoja.

Kiinteä euromääräinen etu

Veroetuuden muutos tarkoittaa kiinteää euromääräistä etua autoedun määrään ja se koskee niin vapaan autoedun, kuin käyttöedunkin täyssähkötyösuhdeautoja. Vapaassa autoedussa käyttökustannusten summasta vähennetään jo nyt 120€, joten uuden veroetuuden myötä etu olisi jopa 290€ vuosina 2021-2025.

Vapaa autoetu: Vapaa autoetu tarkoittaa, että työnantaja maksaa kaikki auton käyttöön liittyvät kustannukset.

Käyttöetu: Käyttöedussa maksat itse polttoainekustannukset. Sopimuksesta riippuen sinun odotetaan myös maksavan mahdolliset korjaukset ja uusien renkaiden hankinnat.

Latausetu työpaikoilla

Tämän lisäksi latausetu työpaikoilla ja julkisilla latauspisteillä muutetaan verovapaaksi eduksi. Tämä koskisi työnantajan maksamia polttoaineita sekä työntekijän omaan autoon, että työsuhdeautoon ja sähköautojen lisäksi myös ladattavia hybridejä.

Merkittävä hyöty autokannan uusiutumiselle

Työsuhdeautoilijoiden merkitys autokannan uusiutumiselle on merkittävä, koska jopa joka viides ensirekisteröidyistä autoista hankitaan työsuhdekäyttöön. Se onkin huomattavasti luontevampi tapa uudistaa autokantaa, koska työsuhdeautoilijat kokeilevat matalammalla kynnyksellä uusia teknologioita. Työsuhdeautoja käytetään keskimääräisesti 3 vuotta, jonka jälkeen ne palautuvat myyntiin edullisina käytettyinä autoina. Tämän seurauksena kynnyksen täyssähköautojen ostamiseen odotetaan laskevan myös yksityiskäytössä.

Kia E-Niro

Kia E-Niro täyssähköautolla ajat yhdellä latauksella maantieajossa jopa 455km, kun taas kaupunkiajossa matka hieman kasvaa automaattisesti talteen otettavan hidastusenergian myötä. Latausaika kotioloissa 9,5h, mutta pikalaturissa 80% asti vain 42 minuuttia. Kia E-Niro on kerännyt kehuja ripeästä ajettavuudesta (204hv).

Tutustu lisää Kia E-Niroon tästä.

Lue koko Kia E-Niro esittely blogistamme tästä.

Jatkuvasti kasvava Plug-in Hybridi ja Hybridi -valikoima

Jos täyssähköautoilu ei tunnu vielä omalta jutultasi, Kialta löydät myös kattavan valikoiman ladattavia hybridejä sekä perinteisiä hybridejä.

Tutustu kaikkiin ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin tästä.