Upplevelser om Kia Ceed Plug-in Hybrid

Vår nya bil har nu använts i ungefär en månad. Under den tiden har bilen körts med cirka 2 000 kilometer. När vi köpte bilen undrade vi om Kia Ceed var tillräckligt rymlig för våra behov, men åtminstone hittills har den varit. Vi har fått allt att passat bra i bilen och nödvändiga varor har tagits med. Vi tycker att Kia Ceed är en trevlig, vacker och modern bil som är lätt att köra.

Som regel kör vi dagens körning på el och laddar på natten för nästa dag. Elektrisk körning är tyst och smidig i staden och på landsvägen, om du behöver en extra spark för att köra förbi, har bilens Sportkörningsinställning tagit hand om det väl. Naturligtvis har vi också haft längre körningar och då har bilens hybridsystem använts. Även då har bränsleförbrukningen för vår bil varit låg.

Kia Ceed Plug-in Hybrid har varit omtyckt av hela vår familj och ett bra val som en familjebil. Pojkarna har varit väldigt fascinerade och nöjda med alla ”finesser” i bilen, tillbehören till en modern, ny bil, till exempel en stor skärm där du kan se samtal, radiokanaler och en Bluetooth-funktion så att du kan lyssna på musik från din egen spellista. Det har också varit kul att övervaka bilens motor hur den använder strömförsörjningen (PHEV-drift).

Förra veckan fick vi också bra kundservice när vår bilförsäljare Sami levererade Kia vinterdäckset till vårt hem.

– Matias & Ann-Mari