Nytt i Suzuki-kollektionen – Suzuki Swace-hybrid har anlänt!

Suzuki-kollektionen har kompletterats med ankomsten av den snygga Suzuki Swace-hybriden! Denna kombibil har investerat i miljövänlighet, volym och körkomfort. Suzuki Swace har utvecklats i samarbete med Toyota, liksom Suzuki Across. Båda nya fantastiska produkterna är bara tillgängliga i Europa.

Miljövänlig utan att glömma körkomforten

Tack vare hybridtekniken startar Swace tyst med el. Förbränningsmotorn går ihop när hastigheten ökar eller accelererar starkare. Den energi som genereras vid bromsning och retardation laddar körbatteriet. Eftersom energiinnehållet i Swaces batteri är riktigt högt för en hybrid kan det också gå på el ensam. Bilen har en EV-lägesbrytare för att säkerställa tyst och lokalt helt utsläppsfri resa. Dessutom kan körläget väljas från tre olika. Normalt körläge betyder den bästa balansen mellan körkomfort, körförmåga och ekonomi. Miljökörningsläge hjälper till att spara bränsle eftersom det mjukar accelerationer och minskar luftkonditioneringens effekt. Det tredje körläget är sportläget, det gör accelerationer snabbare.

Utrymme för passagerare och gods

Taket har diskret integrerade takskenor och det stora bagageutrymmet på 596 liter har gjorts så användbar som möjligt. Golvet kan placeras i två plan och är vändbart. Det finns en gummimatta på ena sidan och en tygmatta på den andra, så det är inget problem att transportera våta eller smutsiga varor. Dessutom har bagageutrymmet bra lampor, förankringspunkter och en 12-volts kontakt som ger bekväm ström för en mängd olika enheter när det behövs.

Förutom bra bagageutrymme erbjuder Swace också utrymme för passagerare. Hjulavståndet på 2,7 meter ligger nästan i samma räckvidd som i större bilar. Bilens kaross är 4655 meter lång, så passagerarna kan också sitta ganska bekvämt. Benutrymmet för de som sitter bak är nästan en meter.

Omfattande utrustning i det förmånligste alternativet

I fören på Suzuki Swace hittar du en 7-tums färgskärm samt ett 8-tums infotainmentsystem mitt på instrumentpanelen, till vilket du också kan ansluta din egen telefon om du vill. Nya Suzuki Swace erbjuder ett brett utbud av standardutrustning till det förmånligaste alternativet. Säkerhetsfunktionerna inkluderar en kollisionsförebyggande assistent med detektering av fotgängare och cyklister samt ett filvakt som styr bilen tillbaka in i körfältet och håller den mitt i körfältet. Den adaptiva farthållaren fungerar även till stillastående. Förutom en helljusassistent som automatiskt växlar mellan kort och lång ljus. Dessutom är sätena, vindrutans nedre del och ratten utrustade med uppvärmning och backkameran hjälper till med parkering.

Nya Suzuki Swace GL + kostar 29390€ och Swace GLX 31590€. Swaces förhandsförsäljning börjar i september och de första bilarna kommer till Finland i november 2020.