Nya KIA Stinger GT

KIA ger sig in på GT-marknaden

På årets stora bilmässa i Detroit visar KIA att man menar allvar när man vill konkurrera med de tyska premiumbilarna. Detta gör man genom att visa upp en helt ny GT-vagn med namnet Stinger GT. Att KIA fortsätter satsa starkt på designen i sina nya modeller syns tydligt i Stinger GT – bilen är nämligen designad av Peter Schreyer, som tidigare varit designchef för bland annat märken som Bentley, Lamborghini och Audi. Inte illa, om du frågar oss!

Femdörrarscoupé

Bilen är en femdörrarscoupé, vilket gör att man behåller det praktiska elementet av att ha fem dörrar, samtidigt som man får till en sportig och vacker coupé-känsla. Bilens insida är lika omsorgsfullt formgiven som utsidan, och kvalitetskänslan hos interiören håller toppklass.

I motorväg finns till en början två olika alternativ: en fyrcylindrig motor med 2 liter och 255 hästkrafter, och en V6:a med dubbelturbo och hela 370 hästkrafter. Inte heller på motorsidan har man sparat på pengarna, utan KIA har låtit Albert Biermann, tidigare chef för BMW:s M-serie, stå för utvecklingen av prestandan. Resultatet är 0-100 km/h på 5,1 sekunder, vilket gör Stinger GT till KIAs snabbaste bil – någonsin.

KIA Stinger GT kommer börja tillverkas under sommaren, och vi ser framemot att få se den på försäljningsgolvet i september!