Nya KIA RIO är här

Den nya modellen av KIA Rio anlände till FInland förra veckoslutet. Priserna börjar från 15 591 euro och det finns tre utrustningsnivåer, LX, EX och TX.

Den fjärde generationen av KIA Rio erbjuder kunderna i  B-segmentet en bil med rätt kombination av stil, användbarhet, teknik, säkerhet och körbarhet.

Rio är KIA:s näst mest sålda bilmodell i världen och under 2016 såldes det nästan 450 000 Rion. Bilen har varit en försäljningssuccé även i Finland och under förra året registrerades det totalt 2421 stycken. Tillverkaren är känd för sitt goda pris/kvalitet-förhållande och den utomordentligt goda pålitligheten. Kias 7-åriga garanti är med de längsta i branschen.

En rymlig, effektiv och säker KIA Rio

Den fjärde generationens KIA Rio har en längre profil än sin föregångare. En längre motorhuv ger den ett mera balanserat utseende. Rion har även en 10 mm längre hjulbas (nu 2580 mm), smalare och mera upprätt C-stolpe, och ett kortare överhäng där bak. Den nya Rion är 4065 mm lång, vilket är 15 mm längre än sin föregångare, samtidigt som den är 5 mm lägre (höjd nu 1450 mm).

Rion har raka och rena linjer som löper längs bilens mittlinje och dörrar, detta gör att bilen upplevs som längre och ger intrycket av ett starkare utséende.

Den nya Rion den rymligaste i sin klass och har en av de största bagageutrymmena (325 liter). Praktisk andvändbarhet har varit ett centralt mål för designteamet i utvecklingen av bilen. Den längre hjulbasen, tillåter att 15 mm längre personer sitter bekvämt i kupén. Benutrymmet är nu 1170 mm fram och 850 mm bak. Den nya modellen har också mer utrymme för passagerarnas axlar än de flesta andra bilar i sin klass. Bagageutrymmet har också blivit större, med 37 liter mera utrymme.

Den nya Rion finns att fås i ett brett spektrum av dieselmotorer. Rio finns med Kias trecylindriga 1,0 T-GDI motor (100 hk och 120 hk). Detta lätta och kompakta motorn infördes först i KIA cee’d och det kommer sannolikt att bli den mest populära motorn då den nya Rion kommer att börja säljas. 1,0 T-GDI priserna börjar från 16 990 euro.

Den nya KIA Rion är en av de säkraste bilarna i sin klass. Den använder KIAs senaste säkerhetsteknik. Den nya Rion är tillverkad av höghållfasthetsstål och har ett överflöd av passiva säkerhetsfunktioner. Rion fick fem stjärnor i Euro NCAPs tuffa krocktester. Bilen är en av de första i B-segmentet som finns tillgänglig med automatiskt nödbromssystem med detektering av fotgängare. Förutom automatiskt nödbromssystem har bilen även Lane Departure Warning, ett system som varnar föraren då hen driver bort från körriktningen.

Den nya KIA Rion finns nu hos MB-Mobile.

Välkommen på provkörning! Se Kia Rios prisuppgifter och ladda ner broschyren här.