Kia ProCeed i biltest

Kia ProCeed är en sportigare version av Kia Ceeds basmodell och har också fått mycket entusiastiskt skrivande från pressen. Kia ProCeed finns i GT- och GT-Line-utrustningspaket. Även i denna modell hittar du den senaste tekniken, såväl som den senaste säkerhetsutrustningen, såsom ett automatiskt nödbromssystem, övervakning av föraralarmstatus, ett modernt JBL-ljudsystem och mycket mer.

Kia ProCeed är referensvinnaren för Auto Bild Finlands C-segment, tredje plats i Europa, och delade andraplatsen i Tekniikan maailmas Winter Test.

Bagageutrymmet är överraskande

I Autotoday-testet sades ProCeed GT vara bekvämt att köra, med både exakt styrning och ett chassihub. Det yttre skalets sportighet sägs också överföras bakom rattet. Körtestet visar också att bagagerummet är riktigt bra, upp till 594 liter och baksätena lutade till 1 500 liter. Det finns också mindre förvaringsfack för små bulkartiklar under bagageutrymmet. Mångsidigheten i bilens bagageutrymme ökas också med 40:20:40 pekfällbara baksäten.

Du kan läsa Autotoday-testet här

En familjbil som ser bakifrån ut nästan som Porsche

En artikel publicerad av Helsinki News förklarar hur den nya shooting brake ProCeed kombinerar formen på en stationvagn och en coupe, men interiören är fortfarande inte komprometterad. Tekniskt sett är ProCeed baserad på Kia Ceeds basmodell och är så länge som Sportswagon, men jämfört med dessa har chassit och styrning tagits i en mer sportig riktning. I artikeln står det också att en grundläggande familjebil inte behöver vara tråkig eller dyr, och nämner att Kia ProCeed liknar en Porsche Panarema bakifrån.

Du kan läsa Helsingin uutiset artikel här

Alternativ för motor och växellåda

Kia ProCeed finns med en bensin- eller dieselmotor, både manuell och en 7-växlad automatisk dubbelkoppling, som innehåller en växel och en sportknapp. Den kan användas för att aktivera val av körläge, vilket förbättrar körbarheten genom att förbättra gaspedalens svar och accelerationen från tomgångsläge.

Det minsta motoralternativet är en 1-liters 120-hästkraftsmotor, följt av en 1,4-liters 140-hästkrafts bensinmotor och en 1,6-liters 136-hästkrafts diesel. En GT-version finns för bilen, alltid med en 1,6-liters 204 hästkraftmotor.

MB-Mobile är en auktoriserad Kia-återförsäljare i Finland

Se Kia ProCeed och ladda ner broschyren här


Välkommen till provkörningen!

KIA GARANTI 7 ÅR Kia erbjuder en unik och överlägsen lång garanti: 7 år eller 150 000 km, de första tre åren utan körsträckgräns!

7 ÅRS GRATIS KARTUPPDATERINGAR Kia erbjuder gratis kartuppdateringar för nya Kia-modeller med en fabriksinstallerad satellitnavigator under hela bilens 7-årsgaranti

KIA 24H ROAD SERVICE tar hand om dig och din bil! Nya Kia-modeller inkluderar automatiskt ett års gratis vägtjänst,