KIA Niro Hybrid en bränslesnål familjebil

Bli imponerad av den låga förbrukningen
Kia Niro Hybrid är en bil som du kan köra som vanligt och ändå få en väldigt låg förbrukning!
Hybriddrivlinan är en fyrcylindrig 1,6 liters bensinmotor som levererar 103 hästkrafter, den får hjälp av en elmotor på 43 hästkrafter och sammanlagd effekt är 146 hästar och 246 newtonmeter. Niro använder sig av navigationssystemet för att läsa av framförvarande terräng och kan då ”planera” när batteriet ska laddas eller när det är bäst att använda lagrad energi.

Bränsleförbrukning 3,8 l/100km blandad körning.

Gott med utrymme för hela familjen
Den långa hjulbasen (2700 mm) i Kia Niro ger en stor rymlighet i kupén och det finns gott om benutrymme och bra höjd till taket. Kia Niro är 4355 lång, 1800 bred och 1535 mm hög. Bagageutrymmet är på 421 l. I Baksätet ryms det lätt tre vuxna. Kia Niro har dessutom en dragförmåga på 1300 kg med bromsar.

Hög säkerhetsnivå
Säkerheten är på en mycket hög nivå i nya Kia Niro. Förutom sju krockkuddar, ISOFIX (för barnstolar) och bland annat stabilitetssystemen VSM och ESC har bilen:

AEB – Autobromssystem – som förhindrar och förebygger kollisioner med både andra bilar och med fotgängare.
LDWS – Lane Departure Warning System – som med en ljudsignal varnar föraren när bilen avviker från den fil man kör i.
LKAS – Lane Keeping Assist System – som håller koll på hur bilen ligger i den fil man kör och rättar till om den avviker från riktningen.
BSD – Blind Spot Detection – och LCA – Lane Change Assist – varnar med en signal i sidspegeln för fordon i döda vinkeln.
RCTA – Rear Cross Traffic Alert – varnar för fordon bakom när man backar ut från en parkering.

KIA Niro Hybrid är en crossover som slukar 2 liter mindre bränsle än de flesta andra bilar. Vilket gör den förmånlig att köra. Pris från 28.590 € inklusive leveranskostnader.

Boka en provkörning redan idag.