Kia E-Niro elbil i biltest

Långt driftsavstånd på en enda laddning

Från cross-over Kia Niro, som redan är bekant för många, finns en mycket liknande E-Niro-modell som fungerar helt och hållet på el! E-Niro är gjord för miljövänlig och tyst körning, och du behöver inte hålla ett öga på din förbrukning hela tiden, eftersom du kör upp till 455 kilometer på en enda laddning.

Vid stadskörning ökar det körda avståndet på en enda laddning något eftersom batteriet också laddas med retardationsenergi. Väljarna på rattens baksida låter föraren justera bromsenergiåtervinningseffekten. Den egna konsumtions mängden kan också påverkas av din körstil och det finns också fyra körinställningar tillgängliga, Eco, Eco +, Normal och Sport.

Ingen längre laddningstid

Hemma, vid E-Niros egen laddstation, tar det 9,5 timmar att ladda, vilket innebär en god natts sömn, och på morgonen är bilen fulladdad igen, som om obemärkt. När du laddar med en 100 kilowatt snabbladdare är det möjligt att få bilen upp till 80% laddad på bara 42 minuter. Så tidlösa laddningstider är inte längre ett problem.

E-Niro har också ett batteriuppvärmningssystem som minskar kyleffekten på batteriets laddningsnivå och prestanda. Värmesystemet är baserat på en luftvärmepump som återvinner värmen som genereras av luftkonditioneringsapparater och elektriska system.

Kuva, joka sisältää kohteen auto, istuminen, musta, mies

Kuvaus luotu automaattisesti

Snabb och trevlig körning

Kia e-Niro fick beröm för sin snabba körning och acceleration i en testkörning av motormagasinet (7/2019). E-Niro accelererar från noll till hundra på 7,8 sekunder och har 204 hästkrafter. I körtestet fick denna elbil också beröm för den mycket goda körkänsla som nämnts på grund av, I detta fall är vikten jämnt fördelad på alla sidor. Det fanns inget fel med bagagerummet heller, eftersom det har en kapacitet på 451 liter med baksätena i uppläge.

Du kan läsä Moottori tidningens biltest här.

Verkar bekant

I Iltalehtis biltest (6/2019) berömdes e-Niro för att en vanlig bensin- eller dieselförare säkert kommer att komma bakom rattet i denna elbil snabbt och det känner sig inte alls främmande. Vyn framför föraren är bekant och säker, även om informationen är något annorlunda.

Du kan läsä Iltalehtis biltest här.

Bekymmerfri körning

Adaptiv farthållare och ett automatiskt nödbromssystem gör också körningen säkrare. Dessutom hittas i Kia e-Niro, också en filhållningsassistent och automatisk justering av ljuset, såväl som Android Auto och Apple Play-funktioner som gör körningen av Kia e-Niro ännu mer bekväm.

Kias 7-års / 150 000 km-garanti täcker också batteri och elmotor i din elbil, så att du kan köra utan bekymmer. De första tre åren av garantin är utan körsträckgräns. Dessutom finns en köpfördel på 2 000 euro från staten för inköp av en elbil, och bilskatten är nästan obefintlig.

Läsä mer om Kia e-Niro här.