Kannattaako kaskovakuutus ottaa?

Auton vakuuttaminen on tärkeää ennakointia ikävien tilanteiden varalle. Autovakuutus koostuu kahdesta erilaisesta vakuutuksesta: kaikille ajoneuvoille pakollisesta liikennevakuutuksesta ja vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta. Auton liikennevakuutus kattaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Sen lisäksi on kuitenkin olemassa erilaisia kaskovakuutuksia, jotka koostuvat useammista erilaisista vakuutuksista. Ne korvaavat vahinkoja myös silloin, kun vahinko on aiheutettu itse. Laaja autovakuutus tuo auton omistamiseen mielenrauhaa ja turvallisuuden tunnetta. 

Kaskovakuutus korjaa laajasti erilaisia vahinkoja, kuten parkkipaikalla sattuneita kolhuja ja ilkivallan tai varkauden aiheuttamia tuhoja. Kaskovakuutus tuo turvaa myös eläin- ja lasivahinkojen sattumisen varalle. Kaikki edellä mainitut vahingot ovat sellaisia, joihin on vaikea varautua etukäteen ja ilman vakuutusta ne ovat yleensä myös hintavia. Kaskovakuutusta valittaessa voit valita myös omavastuun suuruuden itselle sopivaksi. Omavastuu on yleensä kuitenkin vain muutamia satoja euroja, joka tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin korjauskustannukset todellisuudessa. 

Itselle sopivaa kaskovakuutusta miettiessä on hyvä ottaa huomioon oma riskinsietokyky, auton arvo eli auton ikä, kunto ja sillä ajetut ajokilometrit. Uuden auton ostamisen yhteydessä kannattaa valita täyskasko, mutta käytetylle hieman vanhemmalle autolle osakasko voi riittää hyvin. 

Fennian vakuutusetu 

Me tarjoamme sinulle loistavan vakuutusedun Fennialta, kun ostat meiltä käytetyn tai uuden auton! Vakuutusetu koskee kaskovakuutusta, joka edellyttää myös liikennevakuutuksen ottamista Fennialta. Vakuutuseduista voit valita joko laajan Fenniakaskon hintaan 290 euroa tai Premiumkaskon 390 euroa. Tarjous on voimassa henkilöasiakkaille ensimmäiseksi vuodeksi 31.8.2021 asti. 

Kolarikorjaukset

Ikävien tilanteiden sattumisen varalta on hyvä tietää, että MB-Mobile huolto tekee kolarikorjaukset kaikille automerkeille. Hoidamme muun muassa korikorjaukset ja -tarkistukset, sekä muoviosien ja tuulilasien vaihdot ammattitaidolla. Teemme myös yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. Vahingon sattuessa sinun tarvitsee vain tehdä vahinkoilmoitus ja olla yhteydessä meihin. Me hoidamme kaiken muun sinun puolestasi!