Förnyade Kia Sportage till Finland som lätthybrid

Förnyade Kia Sportage har anlänt till Finland. Sportage har fått motorer som uppfyller nya utsläppstandarder, ny design och ny utrustning. Dessutom är Sportage den första modellen för Kia med en 48V elmotor utrustad med EcoDynamics+ mildhybridsystem. Det nya systemet gör Kia till en biltillverkare som har ett modellurval på hybrid-, plug-in hybrid-, el-, och med mildhybridteknologi.

Sportage är en viktig volymmodel för Kia. Kia sålde år 2017 131 000 Sportage modellet, spm står för en fjärdedel av Kias försäljing i Europa. Sportages världsomfattande försäljning nådde i år fem miljoner st. Modellen har tillverkats sedan år 1993.

Till den förnyade Sportagens motorurval har man i samband med Kias nya EcoDynamics+ mildhybridsystem satt till en 2-liters dieselmotor. Kias hybridsystem innehåller en kompakt 0,46 kWh 48 V litium-ionbatteri och elmotor (Mild-Hybrid Stater Generator). Hybridsystemet styr elmotor med hjälp av en inverter och systemet byter smidigt mellan de olika motorerna. Elmotoren hjälper dieselmotoren vid acceleration med t.o.m. en effekt på 10 kW. Vid inbomsning tas överlopps energi förvar. Systemets producerade effekt är 185 hk och vridmoment 400 Nm.

Kia Sportages sportiga utseende har fått nytt lyft i fram- och bakkofångare, fram- och bakljusen samt fälgarnas utseende har ändrats. Dessutom finns att fås till nya Sportage fem nya färger och nya lister i krom.

Sportage GT-Line-modeller är utrustade med blänkande svart kylargaller, silversvart körskydd och mörkkrommade skyddslister. Sportage GT-Lines 19″ lättmetallfälgar har även fått en ny design. Dessutom är alla GT-Line-modeller utrustade med dubbelavgasrör och ”ice cube” LED-framdimljus.

I den förnyade Sportagen finns att fås utrustningar från Kias nyaste generation. Dessa är bland annat farthållare med Stop & Go funkion, Around View Monitor-kamerasystem samt chaufförens vakenhets kontroll. Till bilarna finss även att fås Kias nya 8″ touch screen.

Förnyade Kia Sportages priser från 27 893 euro.

Kia Motor Corporation

Kia Motor Corporation är en sydkoreansk biltillverkare som är grundad år 1944. Kia tillverkar årligen över 3 miljoner bilar. Kia har 14 fabriker i fem olika länder och försäljningspunkter verkar i 180 länder. Företagets årliga omsättning är över 45 miljarder dollar. Kia har världsomfattande ca. 51 000 anställda. Kias marknadsandel i Finland var 5,8% år 2017. Kia har haft flera år märkestronga kunder i Finland.