Näin päästövaatimukset vaikuttavat autosi kiinteisiin kuluihin

Mitä on tapahtumassa? Lakialoitetta liikenneverotuksen muuttamiseksi valmisteleva työryhmä antaa väliraporttinsa perjantaina 18.8. Työryhmässä ovat edustettuna kaikki hallituspuolueet.

Tulevaisuudessa liikenneverotus tulee muuttumaan. Työryhmä on kysynyt neuvoa ilmastopaneelilta, johon kuuluu viisitoista valtioneuvoston nimittämää tutkijaa ja professoria. Paneelin yksimielinen kanta on, että verotuksen pitäisi suosia pienipäästöisiä autoja nykyistä huomattavasti enemmän.

Vaatimukset täyttävät autotyypit

Mitkä autotyypit toimivat tiennäyttäjinä? – Pienipäästöisiä autoja tullaan tulevaisuudessa suosimaan entistä enemmän. Tämä tarkoittaa siis hybridiautoja, pistokehybridejä ja täyssähköautoja.

Hybridit – HEV

Hybridiautot ovat autoja, joissa on sekä poltto- että sähkömoottori. Hybridiautoa ei voi ladata sähköverkosta; ajamisen mahdollistava akusto latautuu, kun autoa käytetään.

Pistokehybridit (ladattavat hybridit, plug-in hybridit) – PHEV

Pistokehybrideissä on sekä poltto- että sähkömoottori. Tavallisista hybridiautoista poiketen pistokehybridien akut on kuitenkin mahdollista ladata sähköverkosta. Tämän ansiosta pistokehybridiä on mahdollista ajaa pelkkää sähköä käyttäen.

Sähköautot – EV

Sähköautot toimivat pelkällä sähköllä eikä niissä ole lainkaan polttomoottoria. Sähköauto ladataan joko kotona tai latausasemalla.

Oikeat autot MB-Mobilelta

Mitä tämä tarkoittaa meille autonomistajille? – Jo nyt on hyödyllistä valita autonsa päästöjen perusteella; tulevaisuudessa päästöt tulevat olemaan entistä merkittävämpi tekijä. MB-Mobilella pyrimme siihen, että autokaupoille tulevat asiakkaamme valitsevat parhaan mahdollisen, heille parhaiten sopivan auton.

Jo voimassa olevat päästövaatimukset ovat nostaneet pienikulutuksisten, hyvillä ominaisuuksilla varustettujen autojen kysyntää. Tällä saralla Kia on edelläkävijä. KIA-mallisto sisältää useita erikokoisia ja -hintaisia automalleja. Alla muutama esimerkki:

Kia Niro hybridi – Hybridi-crossover, kahden maailman parhaat puolet samassa paketissa. Saatavilla myös pistokehybridinä.

Kia Optima Sedan/Sportswagon pistokehybridi  – Hyvin varusteltu, premium-luokan ajokokemuksen tarjoava urheilullinen farmari. Pienemmät ympäristövaikutukset ja enemmän tyyliä ja mukavuutta.

Kia Soul täyssähköauto – Sähköauto & katumaasturi. Jopa 250 ajokilometriä yhdellä latauksella ja pikalataus 80 prosenttiin 33 minuutissa.

Käytetyt autot

Maahantuontimme on aina keskittynyt kestäviin automalleihin. Tuomme jo nyt maahan käytettyjä, pienikulutuksisia hybridejä, pistokehybridejä ja sähköautoja. Olemme varmoja siitä, että tulevaisuudessa enemmistö asiakkaistamme tulee valitsemaan jonkin näistä autotyypeistä.

Nissan Leaf EV

Kuvassa: Nissan Leaf EV sähköauto

Katso varastossa olevat hybridiautot, sähköautot tai kaikki vaihtoautot tästä.