Miten päädyimme valitsemaan Kia Ceed Plug-in hybridin?

”Olimme jo jonkin aikaa miettineet, että uusi auto olisi nyt ajankohtainen. Keväällä meille tuli sopivaa aikaa lähteä katsomaan autoja ja mietimme aluksi käytettyä, ei niin paljon ajettua autoa. Mietimme kovasti ostaisimmeko dieselauton, bensa-auton vai mikä se hybrid on, entä plug-in hybrid? Voisiko se olla vaihtoehto meille? Olisiko auto isompi farmari vai riittäisikö meille kuitenkin pienempi? Vaihtoehtoja oli niin paljon.

Meillä on kolme poikaa (17v, 14v ja 10v) ja kaikki harrastavat aktiivisesti jääkiekkoa, sekä kaksi pojista myös jalkapalloa. Asumme Pietarsaaressa ja Matias työskentelee Kokkolassa. Perheessämme tarvitaan ehdottomasti kaksi autoa. 

Uuteen autoomme pitäisi mahtua 5-henkinen perheemme ja pieni tiibetinspanielimme Toffe. Halusimme auton, joka olisi turvallinen tiellä, taloudellinen ja juuri meille sopiva. Siinä pitäisi olla automaattivaihteisto ja auton takaluukkuun pitäisi mahtua 2-3 kiekkolaukkua tarvittaessa. 

Eräänä iltapäivänä sitten ajelimme Kokkolaan MB-Mobileen, siellä juttelimme Samin kanssa, katselimme ja kyselimme vähän liikkeessä olevista käytetyistä autoista. Matias oli aiemmin vähän perehtynyt eri automerkkeihin ja malleihin, sekä polttoainevaihtoehtoihin, minä (Ann-Mari) en juuri ollenkaan. Mikään katsomamme auto ei oikein miellyttänyt, tai ollut sellainen vähän ajettu, sopivan kokoinen mitä etsimme. 

Olimme jo aikeissa lähteä liikkeestä, kun yksi valkoinen farmariauto kiinnitti minun (Ann-Marin) huomioni. Se auto näytti niin tyylikkäältä, ei niin iso mutta ei niin pienikään. Se vain näytti jotenkin niin sopivalta! Palasimme Samin luo kysymään, että mikäs auto se tuo on. Se oli uusi Kia Ceed plug-in hybrid. Koeistuimme auton ja mietimme, onko se liian pieni, mahtuuko siihen koko perhe, mahtuuko takaluukkuun kiekkokassit, mitä se maksaa ja millainen tuo ladattava hybridi on. Voisiko se olla sopiva vaihtoehto meille?

Sami lupasi järjestää meille mahdollisuuden saada auto koeajettavaksi heti kun liikkeeseen saataisiin Demo-auto. Kesti muutamia viikkoja ennen kuin saimme auton koeajettavaksi. Sinä aikana olimme ehtineet käydä katsomassa muitakin autoja, mutta Kia oli jotenkin jäänyt mieleemme, varsinkin minun. Olinhan itse sen Kian liikkeessä bongannut, lisäksi 7 vuoden takuu kuulosti jotenkin turvalliselta. 

Sitten saimme auton koeajettavaksi. Auto tuntui mukavalta ajaa, se oli hiljainen, perheemme mahtui autoon ja kiekkokassitkin sopivat takaluukkuun. Tykkäsimme kovasti auton muotoilusta, se oli yksinkertaisen tyylikäs niin ulkopuolelta kuin sisäpuoleltakin. Lapsemmekin ihastuivat uuteen, hienoon ja moderniin autoon. 

Aloimme tekemään laskelmia. Päätökseemme vaikutti se, että auto on uusi, siinä on Kian 7 vuoden takuu ja alhaiset verot. Lisäksi Kia Ceed plug-in hybrid on kulutukseltaan taloudellinen ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sekä turvallinen ja tuntuu hyvältä tiellä. Sen jälkeen Matias oli yhteydessä Samiin ja he kävivät yhdessä läpi tarjousta, sekä sitä mitä siihen kuuluu. Jo seuraavana perjantaina ajoimme Kokkolaan MB-Mobileen hakemaan oman Kia Ceedimme!”

– Ann-Mari & Matias