Sähköauton latauspisteet – Missä voin ladata autoni?

Sähköauton ja ladattavan hybridin latauspisteiden määrät ovat kasvaneet viime vuosina huimasti. Latauspisteet löydät esimerkiksi huoltoasemilta, kauppakeskuksista, kauppojen yhteydestä ja muista yksittäisistä yrityksistä, jotka tarjoavat latausmahdollisuuden. Oman kotikaupungin latauspisteet oppii nopeasti, mutta pidempää matkaa suunnitellessa on hyvä suunnitella valmiiksi myös se, missä sähköauton voi ladata.  Huomioon tulee ottaa, ettei kaikilla latausasemilla ole juuri sinun tarvitsemaasi latauspistoketta. Tietoa latausmerkinnöistä löydät tästä.

Julkisella latauspisteellä kaikki voivat ladata sähköautojaan. Reitin varrelta on helppo löytää julkiset latauspisteet esimerkiksi siihen suunnitelluilla nettisivuilla ja mobiilisovelluksilla. Eniten latausasemia löytyy Etelä-Suomesta ja suurimmista kaupungeista, mutta myös pienemmiltä paikkakunnilta latauspisteitä alkaa löytymään yhä enemmän sähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyessä. 

Sähköauton latauspisteet kartalla. Lue vinkit sähköautojen ja ladattavien hybridien latauspaikkojen löytämiseen.

Sähköauton latauspisteet kartalla x 6

Tesla

Voit valita sähköautojen latauspisteen osoitteen kartalla ja saat tiedot latauspistokkeista, niiden määristä ja tehosta. Teslan sivuille pääset tästä.

Recharge

Näet sähköautojen latauspaikat osoitteineen kartalla ja saat tiedot lataustyypeistä ja pistokkeiden määristä. Tämä sivusto tarjoaa myös latausasemat muista Pohjoismaista. Katso Rechargen latauspaikat tästä.

Latauskartta.fi

Latauskartta.fi on sähköautoilijat ry:n tarjoama karttapalvelu, josta näet latauspaikat osoitteineen kartalla ja tiedot latauspistokkeista, niiden määristä sekä ilmoitetusta tehosta. Täällä latauspaikat on esitetty eri värein pistoketyypin mukaan, joten voit rajata halutut pistoketyypit näkyviin. Täällä näet latausasemia myös muualla Euroopassa. Katso latauskartta.fi

Fintraffic liikennetilanne-palvelu

Voit valita latauspisteet erikseen valikoista ja näet niiden osoitteet kartalla. Saat tiedot latauspistokkeista, niiden määristä ja ilmoitetuista tehoista ja latauspaikat on esitetty värein pistoketyypin mukaan. Katso liikennetilanne-palvelun sivut.

PlugShare

PlugSharesta näet latauspaikat sähköauton osoitteineen kartalla, tiedot latauspistokkeista ja niiden määristä, osin myös hinnasta. Täällä pikalatauspaikat on merkitty eri värillä ja voit valita halutut pistoketyypit. Tämä palvelu on osittain englanninkielinen ja sisältää latausasemia ympäri maailmaa. PlugShare on saatavilla myös mobiilisovelluksena. Nettiversioon pääset tästä.

Chargemap

Chargemap vaatii rekisteröitymisen, mutta sieltä näet tiedot latausasemista osoitteineen kartalla, tiedot lataustyypeistä ja pistokkeiden määristä, tehosta ja hinnoista, latauspaikat on merkitty eri väreillä lataustehon mukaan. Tämä on englanninkielinen ja sisältää latausasemia ympäri maailmaa. Saatavilla myös mobiilisovellus. Käy tutustumassa nettiversioon tästä.

Lue aiheesta myös nämä