Kia Rio testissä – Moottori-lehti koeajoi uuden Kia Rion.

Kia Rio arvostelussa

Kia-malliston Rio on näppärä ja tasapainoinen arkiauto, joka palvelee kuljettajaansa turvallisella varmuudella. Tyylikäs Kia Rio koeajettiin Moottori-lehdessä ja 1.0-litrainen turbomoottori antoi testissä toimittaja Aake Kinnuselle tasaisenvarman kyydin. Rion arvostelu on luettavissa kokonaisuudessaan Moottori-lehdestä.

Kiat ovat tunnettuja erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan ja Kia-malliston menestystä on siivittänyt etenkin Kian luotettavuus: 7 vuoden Kia-takuu ja hyvä jälleenmyyntiarvo tekevät Kiasta mieluisen valinnan kenelle tahansa. Rio on ollut jo pitkään Kia-malliston toiseksi myydyin malli, ja nyt väistyvää kolmatta Rio-sukupolvea myytiiin Suomessa noin 11 000 kappaletta. Kia Rio oli viime vuoden myydyin Kia-automalli Suomessa. Riossa käytännöllisyys ja mukavuus yhdistyvät viihdyttävään ajokokemukeen, hyvään varusteluun ja sulavaan muotoiluun. Tehdas pohtii myös tehokkaamman GT-mallin lanseeraamista Rio-mallistoon. Kyseinen moottori on saatavilla jo useampaan isompaan Kia-autoon, mutta Gran Turismo piristäisi varmasti entisestään myös sähäkkää Kia Riota.

Uusi Kia Rio näyttää edeltävää Rio-mallia kookkaammalta, mutta todellisuudessa vuosipäivityksessä Kia Rio sai vain 15 millimetriä lisäpituutta, josta 10 millimetriä haettiin akselivälillä. Rion korkeudesta on lähtenyt 5 millimetriä. Näin ollen Kia Rion kokonaisvaikutelma on matalampi, mutta päätila varsinkin takana on lisääntynyt. Pystympi perä ja valmistajan tiikerin nenäksi kutsuma levennetty keula ovat antaneet Riolle aiempaakin sporttisempaa ilmettä ja trendikkyyttä. Matkustamossa tilavuus yhdistyy viihdyttäviin varusteisiin ja kevyeen, mutta turvalliseen ajettavuuteen. Kia Rion testiajo osoittaa, että Rio on käytökseltään looginen ja auton alusta toimii hyvin.

Kia Rio perheautoksi?

Uuden Kia Rion kojelautaa hallitsee näyttävä 5-tai 7-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu viihdejärjestelmä. Uutta pystyyn nostettua näyttöä on helpompi käyttää kuin vastaavaa kaltevaa. Bluetooth-liitäntä kuuluu uusien Kia-automallien vakiovarusteisiin ja Rion lisävarustelistalta löytyy muun muassa peruutuskameran ja -tutkan yhdistelmä sekä hätäjarrutusavustin, kaistanvaihtoavustin ja lämmitettävä ratti. Etupenkillä on miellyttävästi tilaa, mutta takatilat ovat ehdottomasti se, millä Kia Rio erottautuu edukseen: takapenkki on tilava ja helppokulkuinen ja tavaratilasta löytyy nyt 325 litraa aiemman 285 litran sijaan. Kia Rio käy siis tilansa ja turvallisuutensa puolesta jo pienestä perheautosta! Rion konepellin alle löytyy valinnanvaraa eritehoisista bensiini-ja dieselmoottoreista. Osa vaihtoehdoista on saatavilla myös 5-vaihteisella automaattivaihteistolla tai 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla.

Uusi Kia Rio on onnistunut jatko-osa menestyksekkäälle Rio-sarjalle ja koko Kia-mallistolle. Moottori-lehden arvostelussa Rion parhaiksi puoliksi mainittiin tila, varustelu ja Kia-takuu.

MB-Mobile on valtuutettu Kia-jälleenmyyjä Suomessa

Kia-malliston uutuudet ovat nyt myös myymälöissämme.

Katso Kia Rion hinnasto ja lataa esite täältä.
Tervetuloa koeajolle!

KIA TAKUU 7 VUOTTA Kia tarjoaa ainutlaatuisen ja ylivoimaisen pitkän takuun: 7 vuotta tai 150 000 km, kolme ensimmäistä vuotta ilman km-rajoitusta!

7 VUODEN ILMAISET KARTTAPÄIVITYKSET Kia tarjoaa karttapäivitykset ilmaiseksi uusiin Kia-malleihin, joissa on tehdasasenteinen satelliittinavigaattori koko auton 7-vuotisen takuun ajan.

KIA 24H TIEPALVELU HUOLEHTII SINUSTA JA AUTOSTASI! Uusiin Kia-malleihin sisältyy automaattisesti vuoden maksuton tiepalvelu