Kia ProCeed ajotestissä

Kia ProCeed on urheilullisempi versio Kia Ceedin perusmallista ja se onkin kerännyt puoleensa paljon innostunutta kirjoittelua myös lehdistöltä. Kia ProCeed on saatavilla GT ja GT-Line varustepaketeilla. Myös tästä mallista löydät uusinta teknologiaa, sekä uusimmat turvallisuusvarusteet, kuten automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, kuljettajan vireystilan valvonnan, sekä huippuluokan JBL-äänentoisto järjestelmän ja paljon muuta.

Kia ProCeed on Auto Bild Suomen C-segmentin vertailuvoittaja, vuoden auto Euroopassa kolmannella sijalla, sekä Tekniikan Maailman talvitestin jaetulla toisella sijalla.

Tavaratila yllättää

Autotodayn testissä kerrottiin ProCeed GT:n olevan miellyttävä ajettava, sekä ohjauksen tarkka ja alustan napakka. Ulkokuoren urheilullisuuden kerrotaan välittyvän myös ratin taakse. Ajotestissä kerrotaan myös tavaratilan olevan todella hyvän kokoinen, jopa 594 litraa ja takapenkit kaadettuna 1500 litraa. Tavaratilan lattian alla on myös pienempiä säilytyslokeroita pienille irtotavaroille. Auton tavaratilan monipuolisuutta lisää myös 40:20:40 suhteessa kosketuksesta taittuvat takaistuimet.

Autotodayn testin voit lukea tästä

Perheauto takaa melkein kuin Porsche

Helsingin uutisten julkaisemassa artikkelissa kerrotaan siitä, kuinka uudessa shooting brake -korimallissa ProCeedissa yhdistyy farmarin ja coupen muodot, mutta sisätiloista ei silti ole tingitty. Teknisesti ProCeed perustuu Kia Ceedin perusmalliin, sekä on yhtä pitkä kuin Sportswagon, mutta näihin verrattuna alustaa ja ohjausta on viety urheilullisempaan suuntaan. Artikkelissa todetaan myös, ettei perusperheauton tarvitse olla tylsä tai kallis, sekä mainitaan Kia ProCeedin muistuttavan takaa Porsche Panaremaa.  

Helsingin uutisten artikkelin voit lukea tästä

Moottori ja vaihteisto mahdollisuudet

Kia ProCeed on saatavilla bensiini tai diesel moottorilla, sekä manuaali, että 7-vaihteisella kaksoiskytkin automaattina, joka sisältää vaihteenvaihtokytkimen ja sport-painikkeen. Sen avulla voidaan aktivoida ajotilan valinta, joka tehostaa ajettavuutta parantamalla kaasupoljinvastetta ja kiihdytystä joutokäyntitilasta.

Pienin moottorivaihtoehto on 1-litrainen 120 hevosvoimalla varustettu ja siitä seuraavia ovat 1.4-litrainen 140 hevosvoiman bensiinimoottori ja 1.6-litrainen 136 hevosvoiman diesel. Autoon on saatavilla GT-versio, jossa on aina 1,6-litrainen 204 hevosvoiman moottori.

MB-Mobile on valtuutettu Kia-jälleenmyyjä Suomessa

Katso Kia ProCeed hinnasto ja lataa esite tästä

Tervetuloa koeajolle!

KIA TAKUU 7 VUOTTA Kia tarjoaa ainutlaatuisen ja ylivoimaisen pitkän takuun: 7 vuotta tai 150 000 km, kolme ensimmäistä vuotta ilman km-rajoitusta!

7 VUODEN ILMAISET KARTTAPÄIVITYKSET Kia tarjoaa karttapäivitykset ilmaiseksi uusiin Kia-malleihin, joissa on tehdasasenteinen satelliittinavigaattori koko auton 7-vuotisen takuun ajan.

KIA 24H TIEPALVELU HUOLEHTII SINUSTA JA AUTOSTASI! Uusiin Kia-malleihin sisältyy automaattisesti vuoden maksuton tiepalvelu.