Kia Optima Sportswagon testissä – Nettiauto koeajoi Kia GT:n.

Kia Optima Sportswagon –
tila-auto paikallaan

Viime vuonna lanseerattu urheilullinen Kia Optima Sportswagon oli ilmestyessään kaivattu lisä Kia-mallistoon. Kia Optima Sedan -mallia tilavampi Kia-farmari on sekä isompi että tehokkaampi. Jos perinteinen Kia Optima on hivellyt silmääsi, tulet rakastamaan tyylikästä Kia Sportswagon -farmaria – etkä vain sen sporttisen ulkomuodon vuoksi. Kia Optima Sportswagon pääsi Nettiauton Sami Puskalan arvosteluun, kun hän testasi uuden Kia Gran Turismo -farmarin rajoja talvisessa Suomessa. Arvostelu on kokonaisuudessaan luettavissa Nettiautosta.

Kia Optima Sportswagon vie perhautoilun seuraavalle tasolle

Kia Optima Sportswagonissa on farmarimaisesti tilaa, varusteita ja tyyliä – tehoa unohtamatta. Optima Sportswagon GT-mallin konepellin alta löytyy melkein 250 hevosvoimaa ja perusmalleissakin tehoa on yli 150 hevosvoiman edestä. Tarjolla on 7-vaihteinen automaattivaihteisto ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Molemmat ovat helppokäyttöisiä ja napakoita ja pitävät C02-päästöt kurissa. Kia Optima Sporstwagonin urheilullisuus ei poissulje sisätilojen joustavuutta: tavaratila on muunneltava ja jalkatilat hulppeat myös takana. Farmarin avaran vaikutelman kruunaa pitkä lasikatto, joka pitää tunnelman väljänä, vaikka kuormaa olisi kertynyt enemmänkin. Kia Optima Sportswagonin tavaratilan vetoisuus on 552 litraa ja tasaisen lattian ansiosta sen täyttö on helppoa. Jos säilytystila kuitenkin jostain syystä loppuu kesken, löytyy lisää tavaratilan pohjan alta. Myös istuimet taittuvat tarvittaessa. Riittoisan säilytystilan lisäksi Kia Optima Sportswagonin Hands-free-takaluukku tekee elämästä takakontin avaamisen verran huolettomampaa! Eivätkä Kian farmarimallin varusteet todellakaan lopu siihen: tarjolla on mm. automaattinen taskupysäköintijärjestelmä ja 360-asteinen pysäköintikamera, kaukovaloavustin, mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistanvaihtoavustin, lämmitettävä ohjauspyörä, ilmastoidut istuimet sekä Harman/Kardon-äänentoistojärjestelmä. Langattomien toimintojen lista on lähes yhtä pitkä. Jo perusmalli Kia Optima Sportswagon LX tarjoaa vakiona enemmän herkkuja kuin moni muu merkki. Kia LX:n lisäksi tarjolla on EX, GT-Line, Business Premium ja Business Luxury -varustetasot. Business-mallien päälle voi valita myös erillisen Kia GT-Line -paketin.

Kia Optima Sportswagon GT on ratavalmis farmari

Kia GT on piristävä lisäsarja vauhdikkaammasta ajosta nauttivalle ja Kia Gran Turismon myötä korealaisvalmistaja tavoittaa nyt myös moottoriurheiluhenkisemmät perheautoilijat. Optima Sportswagon GT:stä löytyy Kian tähänastisen tuotannon tehokkain moottori, 245 hevosvoiman 2.0-litrainen bensaturbo. Kireässä koneessa huipputeho yhdistyy joustaviin ominaisuuksiin. Kevyemmässä ajossa Kian farmarimalli on jopa yllättävän säästeliäs. Seurakseen tehokas mutta pihi moottori saa Kia Optima Sportswagon GT -mallissa Kia autojen 6-pykäläisen automaattivaihteiston. Vaihteiston käyttäytymistä, alustaa ja ohjauksen jämäkkyyttä pystyy Kia Gran Turismossa säätelemään Normal-, Eco-ja Sport-asetuksilla.

Kia Optima Sportswagon on viihdyttävä ajettava, johon kuljettaja saa nopeasti hyvän tuntuman.

MB-Mobile on valtuutettu Kia-jälleenmyyjä Suomessa

Tervetuloa koeajolle!

Katso Kia Optima tästä

KIA TAKUU 7 VUOTTA Kia tarjoaa ainutlaatuisen ja ylivoimaisen pitkän takuun: 7 vuotta tai 150 000 km, kolme ensimmäistä vuotta ilman km-rajoitusta!

7 VUODEN ILMAISET KARTTAPÄIVITYKSET Kia tarjoaa karttapäivitykset ilmaiseksi uusiin Kia-malleihin, joissa on tehdasasenteinen satelliittinavigaattori koko auton 7-vuotisen takuun ajan.

KIA 24H TIEPALVELU HUOLEHTII SINUSTA JA AUTOSTASI! Uusiin Kia-malleihin sisältyy automaattisesti vuoden maksuton tiepalvelu