Kia E-Niro esittelyssä

Pitkä toimintamatka yhdellä latauksella

Monelle jo tutusta cross-over Kia Nirosta on saatavilla hyvin samankaltainen E-Niro -malli, joka toimii täysin sähköllä! E-Niro on tehty ympäristöä säästävään ja hiljaiseen ajamiseen, eikä sen kanssa tarvitse koko ajan vahtia kulutusta, koska yhdellä latauksella ajat jopa 455 kilometriä.

Kaupunkiajossa yhdellä latauksella ajettava matka hieman kasvaa, koska akusto latautuu myös hidastusenergialla. Ohjauspyörän takana olevilla valitsimilla kuljettaja voi säätää jarrutusenergian talteenoton tehoa. Oman kulutuksen määrään voi vaikuttaa myös ajotyylillä ja lisäksi saatavilla on neljä ajoasetusta Eco, Eco+, Normal ja Sport.

Ei enää hidasta latausta

Kotioloissa omalla latausasemalla E-Niron lataukseen menee 9,5h, eli sopivasti kunnon yöunien verran ja aamulla auto on taas ladattu täyteen, kuin huomaamatta. 100 kilowatin pikalaturilla ladattaessa auto on mahdollista saada ladattua 80% asti vain 42 minuutissa. Ikuisuuksia kestävät latausajat eivät siis ole enää ongelma.

E-Nirossa on myös akun lämmitysjärjestelmä, joka vähentää kylmyyden vaikutusta akun lataustasoon ja auton suorituskykyyn. Lämmitysjärjestelmä perustuu ilmalämpöpumppuun, joka ottaa talteen ilmastointilaitteiden ja sähköjärjestelmien aikaan saamat lämmöt.

Kuva, joka sisältää kohteen auto, istuminen, musta, mies

Kuvaus luotu automaattisesti

Ripeä ja miellyttävä ajaa

Kia e-Niro sai moottori -lehden koeajossa (7/2019) kehuja ripeästä ajettavuudesta ja kiihtyvyydestä. E-Niro kiihtyy nollasta sataan 7,8 sekunnissa ja hevosvoimiakin siitä löytyy 204. Ajotestissä tämä sähköauto sai kehuja myös erittäin hyvästä ajotuntumasta, jonka mainittiin johtuvan siitä, että ajoakusto on sijoitettu alustaan. Tällöin paino jakautuu tasaisesti joka puolelle. Myöskään tavaratilasta ei tullut moitteita, koska sen tilavuus on 451 litraa takapenkit yläasennossa.

Moottori -lehden koeajon voit lukea tästä.

Tuntuu tutulta

Iltalehden autotestissä (6/2019) e-Niroa kehuttiin siitä, että tavallinen bensa- tai dieselkuski kotiutuu varmasti tämän sähköauton rattiin nopeasti, eikä se tunnu ollenkaan vieraalta. Kuljettajan eteen avautuva näkymä on tuttu ja turvallinen, vaikkakin tiedot hieman erilaisia.

Iltalehden ajotestin voit lukea tästä.

Huoletonta ajamista

Mukautuvan vakionopeudensäätimen ja automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän ansiosta ajaminen on myös turvallisempaa. Lisäksi Kia e-Nirosta löydät myös kaistavahdin ja kaukovaloavustimen, sekä Android Auto ja Apple Play toiminnot, jotka tekevät Kia e-Nirolla ajamisesta entistä mukavampaa.

Kian 7 vuoden / 150 000 km takuu kattaa sähköautossa myös akun ja sähkömoottorin, jotta sinä voisit ajaa huoletta. Takuussa 3 ensimmäistä vuotta ovat ilman kilometrirajoitusta. Lisäksi sähköauton hankintaan on saatavilla valtiolta 2000 € hankintaetu ja sähköauton autovero on edullinen.

Tutustu tästä lisää Kia e-Niroon.