Käytetyn auton osto

Hyvän käytetyn auton löytämiseen tarvitaan viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Ei välttämättä ole järkevää valita ensimmäistä vastaan tulevaa yksilöä. Uuteen autoon verrattuna käytetyn auton etu on sen paremmin säilyvä jälleenmyyntiarvo. Uuden auton arvo laskee heti kun se ajetaan ulos liikkeestä, mutta käytetty auto on mahdollista saada myytyä eteenpäin suhteellisen hyvällä hinnalla. Jos olet päätynyt ostamaan käytetyn auton, seuraavaksi kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen auto tulee ja mitä kriteereitä sen ostoon on. Onko tarkoituksena käyttää autoa työmatka-ajoon vai ollaanko autoa hankkimassa perheautoksi? Vertaile hintoja, koska kallis hinta ei välttämättä takaa auton ongelmatonta tulevaisuutta.

Käytettyjä autoja on myytävänä autoliikkeillä sekä yksityisillä henkilöillä. Auton ostaminen autoliikkeestä on turvallisempaa verrattuna yksityiseltä ostamiseen, koska autoliikkeillä on kuluttajasuojalain mukainen virhevastuu joka takaa ostajalle ostoturvan. Liikkeissä vaihtoautot on myös tarkastettu valmiiksi ennen myyntiin laittamista. Merkkiliikkeillä on korkeat kriteerit liiketoiminnalleen, minkä lisäksi autovalmistajat suorittavat liikkeissä jatkuvia tarkastuksia, jotka ovat todistus asiakkaalle turvallisesta kaupankäynnistä.

Viisi tärkeintä huomioitavaa asiaa käytetyn auton ostossa

  1. Tarkista milloin auto on katsastettu ja varsinkin yksityisiltä ostettaessa kannattaa varmistaa onko ajoneuvovero maksettu. Maksamaton ajoneuvovero kulkee auton mukana ja voi näin ollen langeta uudelle omistajalle.
  2. Käy tarkkaan auto läpi ulkoa ja sisältä. Jos esimerkiksi maalipinnasta löytyy maalauksen jälkiä, voi autossa olla piileviä ruostevaurioita tai kyseessä voi olla korjattu kolariauto. Auton renkaiden ja muun varustelun kunto kannattaa käydä läpi.
  3. Käy tarkasti läpi huoltokirjan merkinnät. Huoltoliikkeiden leimoista näkee missä autoa on aiemmin huollettu. Kattava ja luotettava historia takaa auton arvon säilymisen paremmin, eikä kalliita remontteja ole välttämättä heti tulossa. On myös hyvä selvittää auton omistushistoria. Suuri määrä entisiä omistajia voi kertoa jostain autossa olevasta ongelmasta.
  4. Muista aina koeajaa auto huolella! Tärkeää on kuunnella käynnistyksen helppous. Autoa kannattaa pyöritellä parkkipaikalla ohjauspyörän ääriasentoihin. Testaa autoa myös eri nopeuksilla ja erilaisilla pinnoilla jos se vain on mahdollista. Jarrut ja vaihteiden toimivuus on hyvä testata huolella. Koeajoa tehdessä on fiksua kokeilla myös lämmityslaitteiden ja ilmastoinnin toimivuus.
  5. Yksityiseltä ostettaessa varmista, että myyjä on varmasti auton omistaja, eikä vain haltija. Muista myös tarkistaa valmistusnumeron ja rekisterinumeron yhteneväisyydet.

Autoliikkeessä myyjä hoitaa paperityöt hetkessä kuntoon. Jos kuitenkin ostat käytetyn autosi yksityiseltä, muista seuraavat asiat:

  • Asianmukainen kauppakirjapohja
  • Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa jää ostajalle ja auton luvutuskirja myyjälle
  • Ostajan täytyy rekisteröidä ja vakuuttaa auto seitsemän päivän kuluessa kaupasta

Autoliikkeestä ostettaessa voi hyödyntää osamaksumahdollisuutta. On myös turvallisempaa tehdä käteismaksuja autoliikkeeseen verrattuna yksityisiin. Meillä Mb-Mobilella asiakkaiden tyytyväisyys ja turvallisuus on tärkein asia, minkä vuoksi haluamme löytää asiakkaan tarpeisiin parhaan mahdollisen auton. Myymme ainoastaan laadukkaita ja turvallisiksi havaittuja käytettyjä autoja.

Henkilökuntamme on ammattimaista ja luotettavaa. Tervetuloa autokaupoille!

Katso Mb-Mobilen käytetyt autot