Käytetty auto hankintana – Mitä tulee huomioida?

Käytetty auto vs. uusi auto

Kun auton hankinta on ajankohtaista, pohditaan usein ensimmäisenä onko uusi vai käytetty auto itselle järkevämpi vaihtoehto. Käytetty auto saattaa aiheuttaa monelle mielikuvan, ettei se ole niin luotettava tai turvallinen vaihtoehto kuin uusi auto. Se ei kuitenkaan pidä automaattisesti täysin paikkaansa. 

Käytetty auto voi olla yhtä hyvä vaihtoehto kuin uusi auto. Jos käytetty auto on kuntotarkastettu, katsastettu ja hyvin huollettu. Hyvin pidetty käytetty auto voi tarjota omistajalleen kymmeniä tai jopa satoja tuhansia kilometrejä ongelmitta jos autosta pidetään hyvää huolta. 

Käytetty auto voi olla myös jopa parempi vaihtoehto kuin uusi auto, jos mietimme asiaa hieman tiukemman budjetin näkökulmasta. Useimmat automerkit ja -mallit ovat uudehkona käytettynä autona edullisempia vaihtoehtoja kuin täysin uusi auto. 

MB-Mobilen valikoiman uudehkot käytetyt autot ovat kaikki kuntotarkistettuja. 

Vähän ajettu käytetty auto on myös mielipidekysymys 

Uutta käytettyä autoa hankkivalla on todennäköisesti kriteerinä myös se, että uusi käytetty auto olisi vähemmän ajettu kuin nykyinen auto. Auton  myynti-ilmoituksissa voi törmätä ”vähän ajettu” -termiin, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? 

Autoliikkeet käyttävät ”vähän ajettu” -termiä usein silloin, jos auto on ikäisekseen keskivertoa vähemmän ajettu ja se on lähtökohtaisesti hyvä merkki myös ostajalle. 

Tärkeintä kuitenkin on miettiä mitä ”vähän ajettu” -termi tarkoittaa itselle. Jotkut ihmiset ajattelevat että vähän ajettuja autoja ovat alle 5000 kilometriä ajetut autot, kun toiselle se voi olla 50 000 kilometriä ja kolmannelle 200 000 kilometriä ajetut autot. Vähän ajetun auton määritelmä on siis varsin joustava, joka tarkoittaa myös sitä ettei vähän ajettu auto ole välttämättä kallis. 

MB-Mobilen valikoimasta löydät juuri sinulle sopivan vähän ajetun auton. 

Järki mukana käytetyn auton ostossa

Auton ostaminen on monelle meistä suhteellisen suuri ostos, eikä ostopäätös synny ihan yhdessä yössä. Vaikka auto olisi muuten unelmien auto, on silti pohdittava myös mikä käytetty auto on järkevin ostaa. Kun järki on mukana ostopäätöksessä saa se todennäköisesti aikaan parhaan lopputuloksen myös pidemmällä aikavälillä. 

Järkevimmän käytetyn auton ostoon ei ole yksiselitteistä reseptiä, mutta järkevin auto on ehdottomasti se joka on itselle sopivan taloudellinen, vastaa omia tarpeita ja joka sopii omaan budjettiin. 

Autoja jokaiseen budjettiin sopien löydät MB-Mobilelta Helsingistä, Espoosta ja Kokkolasta. 

Lue myös: Auton hankinta edessä – millainen auto kannattaa ostaa?

Autoliike on käytettyjen autojen kannattavin ostopaikka

Tässä vaiheessa mietitään myös sitä, mistä käytetty auto kannattaa ostaa. Vaihtoehtoja on paljon yksityisistä myyjistä autoliikkeisiin ja valinta voi olla toisinaan haastava, jonka vuoksi listasimme alle viisi syytä valita autoliike: 

  1. Autoliikkeessä sinua palvelevat asiantuntevat automyyjät, jotka auttavat sinua kaikessa käytetyn auton ostoon liittyvässä ja varmistavat että paperityöt tehdään oikein. 
  2. Autoliikkeet tarjoavat auton hankintaan myös erilaisia luotettavia rahoitus- ja osamaksuvaihtoehtoja. 
  3. Autoliikettä sitoo kuluttajasuojalain mukainen virhevastuu. 
  4. Autoliikkeen myymiin käytettyihin autoihin on saatavilla erilaisia lisäturvia, jotka korvaavat auton yllättävistä rikkoutumisista syntyviä korjauskustannuksia laajasti. 
  5. Pääset vahvasta autosta eroon samalla kertaa, jos annat sen vaihdossa uuteen autoon.

Lue myös: Käytetyn auton osto autoliikkeestä 5+1 askelta onnistuneisiin kauppoihin

Lue myös: Käytetyn auton osto osamaksulla

Usein kysytyt kysymykset 


Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

Käytetty auto ei ole automaattisesti uutta autoa huonompi vaihtoehto. Hyvin pidetty käytetty auto voi tarjota jopa paremman vaihtoehdon kuin uusi auto.

Mikä on vähän ajettu auto?

Vähän ajettu auto tarkoittaa usein ikäisekseen keskimääräisesti vähemmän ajettua autoa. Vähän ajettu auto on kuitenkin myös mielipidekysymys ja siihen vaikuttaa myös se minkälaiseen ja paljonko ajettuun autoon on tottunut.

Mikä käytetty auto on järkevin auto ostaa?

Järkevin auto on sellainen, joka vastaa omia tarpeita, on taloudellinen ja on omalle kukkarolle käyttökustannuksien ja kuukausierän perusteella sopivin.

Mistä kannattaa ostaa käytetty auto?

Käytetty auto kannattaa ostaa suoraan autoliikkeestä, sillä autoliike on luotettavin kumppani käytetyn auton ostoon.