Ikuisuuskysymys: Nastarenkaat vai kitkarenkaat?

Talvirenkaiden vaihto on käsillä nyt. Tarvitsetko uudet talvirenkaat mutta mietit: kitka vai nastat? Tähän postaukseen on kasattu muutamia hyviä vinkkejä talvirenkaiden valinnan helpottamiseksi. Uuden tieliikennelain mukaan talvirenkaiden käyttöaika on nykyään marraskuusta maaliskuuhun, mikäli keli sitä edellyttää. Tällä ajanjaksolla pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3 mm. Talvirenkaiksesi voit kuitenkin lain mukaan valita joko kitkat tai nastat.

Talvirenkaita valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota ainakin muutamaan keskeiseen kysymykseen, joita ovat esimerkiksi se kuinka paljon ajat, millaisilla teillä, minkälainen kuski olet tai kuinka paljon olet ajanut talvikeleillä? Tärkeää on myös muistaa, etteivät mitkään renkaat korvaa oikeaa tilannenopeutta, rauhallista ajotyyliä tai ennakoinnin tärkeyttä.

Nastarengas

Nastarenkaat ovat paras valinta sellaiselle kuskille, jonka tarvitsee lähteä liikenteeseen säästä ja keliolosuhteista huolimatta. Nastarengas sopii niin jäiselle, lumiselle, kuin loskaisellekin tielle. Lisäksi sen pito on todella hyvä myös äkillisissä tilanteissa. Nämä ovat hyvä valinta myös silloin, kun kokemusta talviajamisesta ei vielä hirveästi löydy. Nastarenkaita pidetään yleisesti ottaen kaikista varmimpana ja turvallisimpana vaihtoehtona kenelle tahansa talvella ajajalle. Nastarenkaiden käyttöaika on marraskuun alusta maaliskuun loppuun.

Kitkarengas

Kitkarengas on hyvä valinta maltilliselle ja kokeneelle kuskille ja silloin kun renkailla ajetaan suurimmaksi osaksi lumella. Nykyaikaiset kitkarenkaat pitävät myös hankalalla kelillä, mutta tällä tavalla verrattuna nastarengas on kuitenkin vielä parempi. Jos painotat talvirenkaiden valinnassa mukavuutta, kitkarenkaiden rengasmelu on huomattavasti pienempi sekä vaihtoväli joustavampi. Nasta- ja kitkarengasta verrattaessa kitkarengas on myöskin se polttoainetaloudellisempi vaihtoehto. Kitkarenkaiden käyttöaika on marraskuun alusta maaliskuun loppuun.

MB-Mobile huolto – Renkaiden vaihto ja rengashotelli

Mikäli et halua huolehtia renkaidesi vaihdosta itse, voit varata ajan renkaiden vaihtoon meiltä. Halutessasi voit hankkia myös valitsemasi talvirenkaat meidän kauttamme. Kun et tiedä missä säilyttäisit talvirenkaitasi, voit varata meiltä myös renkaiden säilytyksen rengashotellissa. (Palvelu sisältää pesun, säilytyksen ja alle vaihdon.) Haluamasi palvelun voit varata tästä.