Auton myynti autoliikkeelle – Onko se fiksua?

Nykyään auton myyntiin on olemassa useita erilaisia kanavia, kuten esimerkiksi Nettiauto ja Autotalli, joiden kautta auton voi myydä itse ilman vaihtoa. Yhä useammin auto kuitenkin myydään suoraan autoliikkeelle ja todennäköisesti sinäkin pohdit tätä vaihtoehtoa juuri nyt.

Pankkitilille kilahtavan summan näkökulma

Pankkitilille kihahtavan summan näkökulma on ehdottomasti eniten pohdittu asia, kun mietitään auton myyntiä. Todennäköisesti saat autostasi suuremman summan, kun myyt autosi itse valitsemaasi myyntikanavaa hyödyntämällä. Kun myyt auton autoliikkeelle, on autostasi saama summa usein pienempi. Mistä tämä sitten johtuu? Huomioimme tarjouksessa auton myyntiin laittamisesta ja myyntiprosessista aiheutuvat kustannukset, kuten auton pesu, fiksaus, kuntotarkastus, myyjälle jäävä myyntiprovisio ja mahdolliset myynnin jälkeiset korjauskustannukset, koska autoliikettä sitoo Kuluttajansuojan määrittelemä kuuden kuukauden virhevastuu.

Ajan ja vaivan säästäminen näkökulma

Auton myynti itse on varsin aikaa vievä ja usein myös pitkä prosessi, joka alkaa auton myynti ilmoituksen laatimisesta: ilmoitusta varten auto täytyy pestä ja siivota, jotta siitä saisi otettua mahdollisimman edustavat valokuvat ilmoitukseen. Lisäksi ilmoitukseen on kirjoitettava kuvaus, listattava varusteet ja pohdittava hinta. Kuvauksen on oltava mahdollisimman myyvä, teknisten tietojen oikein ja hinnan sopiva, että auto menee kaupaksi. Kun ilmoitus on laadittu ja julkaistu, alkaa itse myynti. Saat todennäköisesti yhteydenottoja, joista suurinosa on turhia renkaanpotkijoita, tinkaajia tai sinulle kaupataan vaihdossa kaikkea mahdollista veneistä polkupyöriin ja asuntovaunuihin – vaikka olisit merkinnyt ilmoitukseen ettet halua vaihdossa mitään. Potentiaalisen ostajan löytyminen voi viedä viikoista jopa kuukausiin ja kun se löytyy, auto täytyy taas pestä ja siivota ollakseen myyntikuntoinen, niin ja tietenkin myös maksuliikenne on hoidettava ja paperityöt tehtävä, jos auto menee kaupaksi.

Jos pidät auton puunauksesta, auto tietämyksesi on hyvä ja sinulla on oikeasti näin paljon aikaa myyntiprosessin hoitamiseen, on auton myynti itse ehdottomasti sinun juttusi. Me kuitenkin ymmärrämme että kaikki edellä mainittu voi tuottaa harmaita hiuksia, kun asian voisi hoitaa paljon helpommin ja nopeammin. Kun myyt autosi MB-Mobilelle säästät kaiken tämän ajan ja vaivan. Meidän autoja ostavat automyyjät tietävät autosi arvon ja osaavat arvioida sen todellisen kunnon, eikä meille ole väliä sillä, jos autosi on hieman kurainen tai sitä ei ole vasta imuroitu. Kun myyt autosi meille, myyntiprosessi menee näin: Pyydä autosta tarjous + hyväksy tarjous jos se on sopiva = autosi on myyty ja saat rahat tilillesi. Kyllä, se on näin helppoa. Me huolehdimme puolestasi kaikesta muusta ja noudamme autosi mistä tahansa Suomessa.

auton myynti autoliikkeelle

Auton ostajan näkökulma

Jos vielä epäilet auton myymistä autoliikkeelle, voimme hypätä hetkeksi auton ostajan saappaisiin. Kummalta sinä mielummin ostaisit auton: tuntemattomalta ihmiseltä vai autoliikkeeltä, jonka vaihtoautot tarkastetaan huolellisesti ja joita sitoo kuuden kuukauden virhevastuu? Auton ostaminen autoliikkeestä on yleisesti ottaen huomattavasti turvallisempaa ja luotettavampaa, kuin yksityiseltä myyjältä ostaminen erityisesti suuremman hintaluokan (yli 10 000 €) autojen kohdalla. Lisäksi myönnämme alle 20 vuotta vanhoille ja alle 300 000 kilometriä ajetuille autoille MB-Mobile Varman Päälle -lisäturvan, joka tuo käytetyn auton ostamiseen lisää turvallisuutta.