Auton myynti autoliikkeelle – Onko se fiksua?

Auton myynti autoliikkeelle on aiheena sellainen, joka herättää paljon ajatuksia puolesta ja vastaan. Auton myynti itse on yleensä järkevää silloin, kun haluat autostasi mahdollisimman suuren summan rahaa. Jos taas haluat päästä auton myynnissä mahdollisimman helpolla, säästää aikaa ja vaivaa, on auton myynti autoliikkeelle ehdottomasti sinun juttusi. Seuraavaksi kerromme auton myynnistä autoliikkeelle kolmen erilaisen näkökulman avulla.

Pankkitilille kilahtavan summan näkökulma

Kun auton myynti tulee ajankohtaiseksi sitä helposti ajattelee ensin sitä rahasummaa, joka pankkitilille kilahtaa auton myynnin jälkeen. Kun auton myy itse, siitä todennäköisesti saa hieman enemmän rahaa. Miksi autoliikkeet sitten tarjoavat autosta hieman pienemmän summan? Kun myyt autosi autoliikkeelle, tarjouksessa huomioidaan kaikki auton myyntiin laittamisesta ja myyntiprosessista aiheutuvat kustannukset. Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi auton pesu, fiksaus, kuntotarkastus, myyjälle jäävä myyntiprovisio ja mahdolliset myynnin jälkeiset korjauskustannukset, koska autoliikkeitä sitoo Kuluttajasuojan määrittelemä kuuden kuukauden virhevastuu.

Autoliikkeet huomioivat tarjouksessaan myös myyntiin laittamisesta & myyntiprosessista aiheutuvat kustannukset.

auton myynti autoliikkeelle

Auton ostajan näkökulma

Auton myyntiä voidaan miettiä myös auton ostajan näkökulmasta. Auton ostaminen autoliikkeestä on lähtökohtaisesti luotettavampi ja turvallisempi vaihtoehto kuin yksityiseltä myyjältä ostaminen. Yksityisellä myyjällä ei juurikaan ole vastuuta auton myynnin jälkeen, tai ainakin asioiden selvittäminen kauppasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on huomattavasti mutkikkaampaa. Kun auto ostetaan autoliikkeestä, asia on lähes päinvastoin. Autoliikettä sitoo Kuluttajansuojan kuuden kuukauden virhevastuu ja meillä MB-Mobilella kaikki vaihtoautot tarkistetaan huolellisesti ennen niiden myyntiä. Tämän lisäksi alle 20 vuotta vanhoille ja alle 300 000 ajetuille autoille saa lisähinnasta MB-Mobile Varman Päälle -lisäturvan, joka kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset laajasti.

Ostajan näkökulmasta auton ostaminen on autoliikkeestä turvallisempaa ja luotettavampaa.

auton myynti autoliikkeelle

Ajan ja vaivan säästäminen näkökulma

Kuten olet ehkä jo lukenut blogipostauksestamme: ”Auton myynti itse – Mitä auton myynnissä tulee huomioida?”, että auton myynti itse on melko aikaa vievä ja pitkäkestoinen prosessi. Tämä prosessi alkaa auton myynti-ilmoituksen laatimisesta: pesu, siivous, valokuvaus, ilmoituksen kuvauksen kirjoittaminen, auton teknisten tietojen ilmoittaminen ja oikean hinnan valitseminen ovat osa myyvän ilmoituksen tekemistä. Kun ilmoitus on julkaistu, voit jäädä odottamaan yhteydenottoja. Todennäköisesti jokainen, joka on myynyt auton joskus itse on huomannut että myös turhia soittoja, viestejä, tarjouksia ja vaihto-ehdotuksia voi tulla aika paljon ja potentiaalisen ostajan löytyminen voi aikaa jopa viikoista kuukausiin. Kun ostaja löytyy, auto täytyy taas siivota ja pestä että se olisi mahdollisimman myyvän näköinen ja kaikki paperityöt ja maksuliikenne täytyy hoitaa itse.

Tämä onkin suurin syy sille, miksi auton myynti autoliikkeelle kannattaa. Tiedämme, etteivät kaikki pidä auton puunauksesta, paperitöistä ja kaikesta edellä mainitusta tai sille ei vain yksinkertaisesti ole aikaa. Sen vuoksi tarjoamme auton myyntiin todella helpon ja nopean avun ja ostamme autosi. Kun myyt autosi MB-Mobilelle me hoidamme kaiken sinun puolestasi. Meidän autoja ostavat automyyjät tietävät autosi todellisen arvon ilman perusteellista siivousta ja pesuakin. Kun myyt autosi meille myyntiprosessi menee näin: pyydä tarjous + hyväksy tarjous, jos se on sopiva ja saat rahat tilillesi heti. Me myös noudamme autosi mistä tahansa Suomessa ja lunastamme autosi loppuvelan.

Auton myynti autoliikkeelle menee näin: pyydä tarjous + hyväksy se = saat rahat tilillesi.