Autorahoitus

Autorahoitus, autoleasing, osamaksu… erilaiset termit saattavat saada satunnaisen auton ostajan raapimaan päätään. Loppujen lopuksi kyse on varsin yksinkertaisesta ja helposta asiasta. Avataanpa autorahoituksen saloja hieman.

Auto osamaksulla

Koska auton osto on suhteellisen suuri investointi, sen maksaminen osamaksulla on usein houkutteleva vaihtoehto. Tällöin auton hinta jakautuu käsirahaan sekä kuukausieriin, joiden maksaminen ei rasita taloutta samalla tavalla kuin kertamaksu saattaisi tehdä. Käytännössä osamaksu tarkoittaa autorahoitussopimuksen tekemistä, jossa ostettava auto toimii lainan vakuutena. Osamaksumahdollisuuden saa sekä uusiin että käytettyihin autoihin. Yleisesti auton maksuaika vaihtelee yhden ja kuuden vuoden välillä. Lue lisää osamaksulla maksamisesta täältä!

Mistä autorahoituksen saa?

Helpoimmin autorahoituksen hakeminen onnistuu siinä autoliikkeessä, josta auto ostetaan. Autoliikkeet tekevät yhteistyötä eri rahoituslaitosten kanssa. Esimerkiksi MB-Mobilen rahoituskumppaneita ovat Santander Consumer Finance, Op Pohjola ja Nordea. Kun olet ostamassa autoa, automyyjä auttaa sinua rahoitushakemuksen tekemisessä. 

Kuka voi saada autorahoituksen?

Auton ostaminen rahoituksella vaatii myönteisen luottopäätöksen. Autorahoituksen saaminen ei vaadi suuria tuloja tai vakuudeksi asetettavaa omaisuutta, vaan sen saamiseksi riittää, että auton ostajana täytät joitain perusehtoja: olet vähintään 23-vuotias ja sinulla on säännölliset tulot (sillä, oletko työssäkäyvä, yrittäjä tai eläkeläinen, ei ole väliä) ja olet hoitanut raha-asiasi tunnollisesti. Alle 23-vuotias tai esimerkiksi osa-aikatöitä tekevä voi hakea rahoitusta esim. perheenjäsenen kanssa yhdessä.

Merkintä luottotiedoissa ei välttämättä ole este autorahoituksen saamiselle. Jos maksuvalmiutesi on nyt kunnossa, rahoituksen saaminen on mahdollista. Kysy asiasta lisää henkilökunnaltamme.

Myönteisen rahoituspäätöksen ehdot:
• Vähintään 21 vuoden ikä

• Säännölliset tulot

• Raha-asiat kunnossa

Autorahoitussopimuksen tekeminen on helppoa

MB-Mobile tekee yhteistyötä luotettavien rahoitusyhtiöiden kanssa. Yhteistyökumppaneitamme autorahoituksessa ovat Santander Consumer Finance, Op Pohjola ja Nordea. Rahoitussopimuksen tekeminen onnistuu helposti paikan päällä liikkeessämme, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä etukäteen. Henkilökuntamme hoitaa kaikki tarvittavat paperityöt puolestasi.

Autorahoitus yrityksille

Yrityksen hankkiessa auton erilaisia rahoitusvaihtoja on useita: osamaksu, rahoitusleasing ja huoltoleasing. Kullakin rahoitusmallilla on omat hyvät puolensa, ja autoa hankkivan yrityksen tilanne ja tarpeet ratkaisevat, mikä niistä kannattaa valita. Tarkastellaanpa vaihtoehtoja hieman lähemmin.

Osamaksusopimus on vaihtoehdoista joustavin. Esimerkiksi auton vaihtaminen tai myyminen takaisin autoliikkeelle kesken sopimuksen onnistuu helposti. Osamaksulla ostettaessa ajonevo toimii vakuutena kiinteäkorkoiselle lainalle, jota maksetaan kuukausierissä. Kun auto ostetaan osamaksulla, se kirjataan yhtiön taseeseen ja yritys vastaa auton huoltokustannuksista itse. 

Rahoitusleasing on edullisin rahoitusvaihtoehto. Rahoitusleasingiä käytettäessä auto kirjataan rahoitusyhtiön taseeseen ja asiakkaan kirjanpidossa kuukausimaksut näkyvät vuokrina. Kuukausimaksut eivät sisällä huolto- tai korjauskustannuksia ja auton jäännösarvo on auton hankkivan yrityksen omalla vastuulla. Rahoitusleasing-sopimusta ei voi purkaa kuluitta. Lue lisää rahoitusleasingistä!

Huoltoleasing on helpoin ja huolettomin vaihtoehto. Huoltoleasingvuokra sisältää kaikki määräaikaishuollot ja normaalista kulumisesta aiheutuneet korjaukset, mikä helpottaa esimerkiksi budjetointia. Kuten rahoitusleasingissa, myös huoltolieasingissa auto kirjataan rahoitusyhtiön taseeseen ja asiakkaan kirjanpidossa kuukausimaksut näkyvät vuokrina. Lue lisää huoltoleasingistä!

Kysymyksiä  ja vastauksia autorahoituksesta

Voiko rahoituksen saada jos on maksuhäiriömerkintä?
Lähtökohtaisesti rahoitusta ei voi saada, jos on maksuhäiriömerkintä. Joissakin tapauksessa se on kuitenkin mahdollista, joten suosittelemme juttelemaan ensin automyyjän kanssa. 

Mistä osista rahoituksen kokonaiskustannukset koostuvat?
Rahoitettavan summan lisäksi kuukausieriin jaettu rahoitus koostuu perustamismaksusta, käsittelykulusta ja rahoituksen korosta. 

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun vertailee erilaisia autorahoituksia?
Autorahoituksen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota luoton kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon. 

Mitä tietoja rahoitushakemuksen tekemiseen tarvitaan?
Rahoitushakemuksen tekemiseen tarvittavat tiedot vaihtelevat hieman rahoitusyhtiön mukaan, mutta ainakin seuraavat tiedot tarvitaan lähes poikkeuksetta: henkilötiedot, osoitetiedot, tulotiedot ja työpaikan tiedot. 

Voinko vaikuttaa kuukausierän suuruuteen?
Kyllä, kuukausierään voi vaikuttaa mm. maksuajan pituudella, viimeisen erän suuruudella ja heti maksettavalla käsirahalla. 

Voinko vaihtaa auton vaikka rahoitus ei ole kokonaan maksettu?
Auton voi vaihtaa vaikka rahoitus ei olisi vielä kokonaan maksettu, jos auton arvo on suurempi kuin jäljellä oleva loppuvelka. Jos loppuvelka on suurempi, tarvitaan yleensä erotuksen maksu ennen uuden rahoituksen saamista. 

Kun mietin sopivaa kuukausierää, mitä muuta minun kannattaa huomioida?
Kuukausierän lisäksi kannattaa huomioida myös auton muut kustannukset kuten polttoaine, verot, vakuutukset ja auton huollot ja pohtia, minkälaiseen autoon itsellä on varaa. 

Mitä tapahtuu jos ajaisin rahoituksella olevalla autolla kolarin ja auto menee lunastukseen?
Rahoituksen saamisen edellytys on rahoitusvakuutus, joka tuo turvaa tällaiseen tilanteeseen. 

Voinko laittaa rahoituksen maksamisen tauolle tai muuttaa sitä jos elämäntilanteeni muuttuu?
Kyllä voit, maksujen ja maksuaikojen muutoksista kannattaa neuvotella pankin kanssa hyvissä ajoin. 

Ota yhteyttä

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön täyttämällä tämän lomakkeen.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.