Autoetu ja työsuhdeauto

Nykyään on yhä yleisempää, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen lisäarvoetuja esimerkiksi autoedun muodossa. Jos harkitset työsuhdeauton hankkimista MB-Mobilelta, voit odottaa saavasi sekä käytännöllisen että edullisen työsuhdeauton. Olemme KIA-, Jeep-, Suzuki-, Isuzu-, Fiat- ja Fiat Professional -työsuhdeautojen jälleenmyyjä.

Huomioitavia seikkoja

Kun sinä tai perheesi käyttää työnantajan henkilö- tai pakettiautoa yksityiseen ajoon, katsotaan kyseisen edun olevan autoetu. On olemassa erilaisia autoetuja, joita yritykset voivat tarjota. Ennen työsuhdeauton valintaa on siksi tärkeää selvittää, mistä edusta kohdallasi on kyse.

Vapaa autoetu: Vapaa autoetu tarkoittaa, että työnantaja maksaa kaikki auton käyttöön liittyvät kustannukset.

Käyttöetu: Käyttöedussa maksat itse polttoainekustannukset. Sopimuksesta riippuen sinun odotetaan myös maksavan mahdolliset korjaukset ja uusien renkaiden hankinnat.

Autoedun arvo on yleensä kiinteä kuukausittainen summa. Autoedun arvoon vaikuttavat auton ostohinta, ajoneuvon käyttöönottovuosi ja auton lisävarustetaso. Kuukausittaisen summan sijaan voidaan käyttää kilometriarvoa. Siinä tapauksessa kaikista yksityisistä ajokilometreistä on pidettävä ajopäiväkirjaa. www.vero.fi-sivuston mukaan *vapaan autoedun* arvo saa olla kuukaudessa 1,4 % auton uushankintahinnasta korotettuna 255 eurolla tai 17 sentillä kilometriä kohti. *Käyttöedun* arvo saa olla 1,4 % auton uushankintahinnasta korotettuna 105 eurolla tai 7 sentillä kilometriä kohti. Nämä tiedot koskevat vuonna 2015 tai sen jälkeen käyttöön otettuja autoja.

Autoetulaskuri

Suosittelemme

KIA on panostanut viime aikoina voimakkaasti työsuhdeautomarkkinoihin. KIAn tavoitteena on valmistaa autoja, jotka sopivat sekä yrityksille että työsuhdeauton kuljettajille. Tavoitteen saavuttamiseksi yritys tarjoaa alhaisen etuarvon, alhaiset polttoaineen kulutusarvot ja hiilidioksidipäästöt, korkean palvelutason ja turvallisuutta 7 vuoden uuden auton takuun muodossa. Asiakas saa siten alhaiset kokonaiskäyttökustannukset sekä enemmän laitteita ja tekniikkaa kilpailijoiden saman hintaluokan autoihin verrattuna.

Tule pohtimaan kanssamme. Työsuhdeauton hankinta MB-Mobilelta on helppoa!