Auto osamaksulla

Auton osto on yleensä suhteellisen suuri investointi, joten osamaksu voi tuntua monelle helpolta ja houkuttelevalta vaihtoehdolta. On kyseessä sitten ihan ensimmäisen oman auton hankinta tai vanhan auton vaihto uuteen, on mietittävä miten se aiotaan rahoittaa. Osamaksun hyvä puoli on se, että auton saa heti liikkeestä mukaan. Kiinteäkorkoinen osamaksusopimus on myös turvallinen tapa rahoittaa auton hankinta.

Osamaksumahdollisuus on saatavilla niin uusiin kuin myös käytettyihin autoihin. Käytettyihin autoihin on samankaltaiset ehdot kuin uusiinkin, eikä kaskovakuutusta ole välttämätöntä ottaa. Normaali maksuaika autoissa on 1-6 vuotta. Auton ikä vaikuttaa maksuaikaan sekä käsirahan suuruuteen.

Me MB-Mobilella teemme yhteistyötä usean luotettavan rahoitusyhtiön kanssa, joita ovat Op Pohjola, Santander Consumer Finance sekä Nordea. Hoidamme luottosopimusten tekemisen samalla kun asiakas on autoa ostamassa, eli sitä ei asiakkaan tarvitse hoitaa etukäteen. Osamaksusopimuksen myötä auto tulee pankin nimiin ja ostaja tai ostajat ovat auton haltijoita. Auto siirtyy haltijan nimiin kun velka on maksettu kokonaan pois. Auto toimii suoraan lainan vakuutena.

Rahoituksen saaminen tietysti edellyttää myönteistä luottopäätöstä pankilta. Sen saamiseksi täytyy asiakkaan täyttää tietyt vaatimukset. Ostajalla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä, täytyy olla vähintään 21-vuotias sekä säännölliset tulot eli vakituinen työpaikka. Myös eläkeläisille ja osa-aikaisessa työsuhteessa oleville on mahdollista saada myönteinen luottopäätös. Osamaksu on saatavilla niin yksityisille kuin yrityksillekin.

suzuki vitara

Yleisimpiä mieltä askarruttavia kysymyksiä auton ostamiseen osamaksulla ovat kuukausierän suuruus, elämäntilanteiden muuttumisesta johtuvat mahdolliset maksuajan muutokset sekä onko autoa mahdollista vaihtaa uuteen, jos sitä on vielä maksamatta. Seuraavassa vastaukset näihin yleisimpiin kysymyksiin:

  • Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat auton hinta, väliraha, luottoaika, korko ja käsittelykulut. Nykyään tarjottavat osamaksusopimukset ovat kiinteäkorkoisia, joten lähtökohtaisesti kaikki kuukausierät pysyvät saman suuruisina. Tarkemmat tiedot kuukausierän suuruudesta saat juttelemalla suoraan myyjän kanssa.
  • Elämäntilanteista johtuvien muutosten vuoksi saattaa mietityttää, voiko auton maksuaikaa pidentää tai lyhentää. Tämä on mahdollista, kunhan siitä vain sovitaan pankin kanssa hyvissä ajoin etukäteen.
  • Vaikka autoa ei olisi vielä kokonaan maksettu, on se silti mahdollista vaihtaa uuteen. Tällöin autoliike voi lunastaa jäljellä olevan velan vanhasta autosta ja ostaa vaihdossa tulevan auton. Vanhasta autosta jäävä osa menee yleensä omarahoitusosuudeksi seuraavaan autoon.

Neuvoja osamaksua miettivälle auton ostajalle:

  • Mieti millaiset kustannukset autosta kokonaisuudessaan tulee. Kuukausittaisen lyhennyksen lisäksi auton muita kuluja ovat verot, vakuutukset, mahdolliset huollot, katsastukset sekä polttoaineet. Huomioi nämä seikat kuukausierän suuruutta miettiessäsi.
  • Auton ostoa suunniteltaessa on tärkeää arvioida oma maksukyky realistisesti.
  • Kysy rahoituksesta ja sen vaihtoehdoista suoraan myyjältä.
  • Sovi takaisinmaksun muutoksista pankin kanssa hyvissä ajoin.

Yrityksille on osamaksun lisäksi myös kaksi muuta rahoitusvaihtoehtoa: rahoitusleasing ja huoltoleasing.

Lue lisää: Rahoitusleasing

Lue lisää: Huoltoleasing

Rahoituslaskurilla voit kätevästi laskea eri vaihtoehtoja haluamallesi osamaksurahoitukselle:

Laske rahoitus