Auto osamaksulla

Auton osto on yleensä suhteellisen suuri investointi, joten auto osamaksulla voi tuntua monelle helpolta ja houkuttelevalta vaihtoehdolta. On kyseessä sitten ihan ensimmäisen oman auton hankinta tai vanhan auton vaihto uuteen, on mietittävä miten se aiotaan rahoittaa. Osamaksun hyvä puoli on se, että auton saa heti liikkeestä mukaan. Kiinteäkorkoinen osamaksusopimus on myös turvallinen tapa rahoittaa auton hankinta.

Käytetty auto osamaksulla

Osamaksumahdollisuus on saatavilla niin uusiin kuin myös käytettyihin autoihin. Käytettyihin autoihin on samankaltaiset ehdot kuin uusiinkin, eikä kaskovakuutusta ole välttämätöntä ottaa. Normaali maksuaika autoissa on 1-6 vuotta. Auton ikä vaikuttaa maksuaikaan sekä käsirahan suuruuteen. 

Auton osto osamaksulla käytännössä

Me MB-Mobilella teemme yhteistyötä usean luotettavan rahoitusyhtiön kanssa, joita ovat Op Pohjola, Santander Consumer Finance sekä Nordea. Hoidamme luottosopimusten tekemisen samalla kun asiakas on autoa ostamassa, eli sitä ei asiakkaan tarvitse hoitaa etukäteen. 

Osamaksusopimuksen myötä auto tulee pankin nimiin ja ostaja tai ostajat ovat auton haltijoita. Auto siirtyy haltijan nimiin kun velka on maksettu kokonaan pois. Auto toimii suoraan lainan vakuutena. 

Milloin auton osto osamaksulla on mahdollista?

Auton osto osamaksulla on mahdollista kun saadaan myönteinen luottopäätös pankilta. Sen saamiseksi täytyy asiakkaan täyttää tietyt vaatimukset. Ostajalla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä, täytyy olla vähintään 21-vuotias sekä säännölliset tulot eli vakituinen työpaikka. Myös eläkeläisille ja osa-aikaisessa työsuhteessa oleville on mahdollista saada myönteinen luottopäätös. 

Auto osamaksulla on saatavilla niin yksityisille kuin yrityksillekin. Yrityksille osamaksun lisäksi vaihtoehtoina ovat rahoitusleasing ja huoltoleasing

Huomioi ainakin nämä kun ostat auton osamaksulla: 

  • Mieti millaiset kustannukset autosta kokonaisuudessaan tulee. Kuukausittaisen osamaksun lyhennyksen lisäksi auton muita kuluja ovat verot, vakuutukset, mahdolliset huollot, katsastukset sekä polttoaineet. 
  • Auton ostoa suunniteltaessa on tärkeää arvioida oma maksukyky realistisesti. Voit laskea erilaisia vaihtoehtoja turvallisesti esimerkiksi Nordean rahoitus laskimella.  
  • Kysy osamaksusta ja sen vaihtoehdoista suoraan myyjältä. 
  • Sovi takaisinmaksun muutoksista pankin kanssa hyvissä ajoin.

Auto osamaksulla – kysymyksiä ja vastauksia  

Yleisimpiä mieltä askarruttavia kysymyksiä auton ostamiseen osamaksulla ovat kuukausierän suuruus, elämäntilanteiden muuttumisesta johtuvat mahdolliset maksuajan muutokset sekä onko autoa mahdollista vaihtaa uuteen, jos sitä on vielä maksamatta. Seuraavassa vastaukset näihin yleisimpiin kysymyksiin:

Mitkä asiat vaikuttavat kuukausierän suuruuteen? 

Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat auton hinta, väliraha, luottoaika, korko ja käsittelykulut. Nykyään tarjottavat osamaksusopimukset ovat kiinteäkorkoisia, joten lähtökohtaisesti kaikki kuukausierät pysyvät samansuuruisina. Tarkemmat tiedot kuukausierän suuruudesta saat juttelemalla suoraan myyjän kanssa.

Voinko vaikuttaa maksuaikaan elämäntilanteen muuttuessa?

Kun sinulla on auto osamaksulla voit halutessasi pidentää tai lyhentää maksuaikaa elämäntilanteen muuttuessa. Tämä on mahdollista, kunhan siitä vain sovitaan pankin kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

Voinko vaihtaa auton vaikka se ei ole vielä kokonaan maksettu? 

Vaikka autoa ei olisi vielä kokonaan maksettu, on se silti mahdollista vaihtaa uuteen. Tällöin autoliike voi lunastaa jäljellä olevan velan vanhasta autosta ja ostaa vaihdossa tulevan auton. Vanhasta autosta jäävä osa menee yleensä omarahoitusosuudeksi seuraavaan autoon.