Auto netistä – Uhka vai mahdollisuus?

Nettishoppailu yleistyy jatkuvasti. Netistä ostetaan vaatteet, kengät, kodin elektroniikka ja paljon muuta. Kaiken muun lisäksi nykyään ostetaan myös auto netistä. Ei ehkä heti uskoisi, mutta yhä useammat ostavat autonsa netistä. Kuinka tämä sujuu käytännössä ja onko autoshoppailu netissä uhka vai mahdollisuus?

Helppoa, vaivatonta ja nopeaa

Autojen ostaminen netistä on vielä aika uusi juttu, mutta se yleistyy jatkuvasti. Yhä useampi haluaa tehdä auton ostosta mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Ihmiset ovat kiireisiä ja kaupat tehdään mieluiten netissä omien aikataulujen mukaan. Netissä voit shoppailla mihin vuorokauden aikaan tahansa, etkä ole sidottu kivijalkamyymälöiden aukioloaikoihin. Parasta nettishoppailussa kuitenkin on se, ettei sinun tarvitse liikkua kotoasi minnekkään. Voit selata autoja vaikka kotisohvalta käsin ja jos sinulla on jotain kysyttävää autoista, voit tavoittaa myyjän puhelimitse tai esimerkiksi chatin kautta. Et välttämättä tarvitse auton ostoon edes tietokonetta vaan voit hoitaa asian myös puhelimella tai tabletilla. Kaupankäynti netissä on helppoa, vaivatonta ja nopeaa – nämä seikat ovat tärkeitä nykyajan ihmisille kaikessa asioinnissa, niin myös autokaupoilla.

Kotiinkuljetus

Kun olet tehnyt ostoksesi, sinulla on mahdollisuus saada auto kotiovellesi kuljetettuna. Sinun ei siis oikeasti tarvitse tehdä mitään muuta kuin ostaa auto netistä. Kotiinkuljetus kattaa sekä uudet että käytetyt autot. Kun ostaa auton netistä kotiinkuljetuksella, et joudu ajelemaan turhia reissuja auton oston vuoksi. Sinun ei myöskään tarvitse houkutella kaveria mukaan auton ostoon ajamaan vanha autosi kotiin. Säästät myös polttoainekuluja.

Auton osto netistä on nykypäivää

Nettishoppailu autojen osalta voi tuntua ensin hieman vieraalta, mutta ei huolta, se on nykypäivää. Vaikka sinusta tuntuisi oudolta ostaa auto netistä näkemättä ja koeajamatta sitä ensin, on fakta, että nykyään monet tekevät niin ja arvostavat sen helppoutta ja vaivattomuutta. Aivan kuten muillakin tuotteilla joita ostat netistä, myös autoilla on lainmukainen palautusoikeus. Jos et ole tyytyväinen autoon, sinulla on mahdollisuus palauttaa se.

Toki netissä on liikkeellä monenlaisia myyjiä, mutta jos ostat auton luotettavasta autokaupasta, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Voit ostaa netistä uudet autot sekä käytetyt autot. Luotettavien autokauppojen myymät käytetyt autot on huolellisesti testattu ja tarkastettu, joten myös niiden ostaminen on turvallista.

Nettikaupat tarjoavat laajan valikoiman ja vertailu eri mallien ja merkkien välillä on helppoa. Vaikka autoa ei päätyisikään loppujen lopuksi ostamaan netistä vaan kivijalkamyymälästä, alkaa auton ostaminen joka tapauksessa yleensä netin selaamisella. On tärkeää että autokauppa panostaa nettisivuihin ja autojen kuviin. Jos ostopäätös syntyy netin perusteella, on tärkeää että kuluttaja voi tutustua autoon hyvin jo pelkän kuvien katselun ja ominaisuuksien lukemisen perusteella.

Kuinka auton ostaminen netistä toimii?

Vaikka autoja ostetaan kokoajan enemmän ja enemmän netin kautta, on näinkin isojen ostosten tekeminen netistä suomalaisille vielä aika vierasta. Myöskään myyjät eivät ole heränneet nettimyyntiin kuin vasta viime vuosina ja vieläkään eivät läheskään kaikki autokaupat sitä tee.

On ihan ymmärrettävää, että kaikki eivät halua ostaa autoa netistä. Autokauppojen tekoon kuuluu olennaisena osana katselu, ”renkaiden potkiminen”, tinkaaminen ja koeajaminen. Siitä huolimatta koko ajan on enemmän niitä, jotka mielellään ostavat auton netistä muutamalla hiiren klikkauksella.

Syitä, miksi ihmiset ostavat auton netistä:

  • Suuri osa ihmisistä tietää jo, minkälaisen auton haluaa
  • Jos tekniset tiedot ovat sitä mitä halutaan, ei nähdä syytä mennä enää paikan päälle autoa katsomaan
  • Monet merkkiuskolliset vaihtavat autonsa saman merkin uudempaan malliin
  • Auton osto voi tuntua mukavammalta netistä, jos on aiempia huonoja kokemuksia automyyjistä
  • Jos tietää autoista paljon ja tietää mitä haluaa, ei tarvitse automyyjän apua auton valinnassa