2018 Red Dot Awards – Kia palkittiin jälleen

Red Dot Awards on kansainvälinen design-alan palkintotapahtuma, joka järjestetään vuosittain Saksassa. Kilpailussa on kolme kategoriaa: tuotedesign, viestintädesign ja tuotesuunnittelukonseptit. Kilpailussa arvosteltavat asiat ovat innovaation taso, laatu, toimivuus ja ekologinen yhteensopivuus.

Red Dot Awards on noussut yhdeksi maailman arvovaltaisimmista design-kilpailuista maailmassa. Tuomaristoon kuuluu 40 asiantuntevaa itsenäistä suunnittelijaa, professoria ja kaupan alan journalistia ympäri maailmaa. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui 59 maata ja yli 6300 tuotetta.

Kia on aiemminkin niittänyt mainetta muotoilullaan ja saanut palkintoja. Tänä vuonna Kia sai tunnustusta parhaasta automuotoilusta kolmella automallilla: Kia Stinger, Kia Stonic ja Kia Picanto. Kia Stinger voitti tapahtuman ”Best of the best” -palkinnon. Kialla on tämän kilpailun jälkeen yhteensä 21 voittoa Red Dot Awardseista.

Kia Stinger on suunniteltu Kian Euroopan suunnittelukeskuksessa Frankfurtissa. Klassinen Gran turismo -malli, jossa on tilavat ja mukavat sisätilat. Inspiraatiota Stingeriin on haettu 70-luvun Grad tourer -autoista.

Myöskin Frankfurtissa on suunniteltu Kia Stonic, Kian ensimmäinen kompakti crossover -malli tarjoaa silmiinpistävää ja rohkeaa ulkoista muotoilua yhdistettynä käytännölliseen katumaasturin muotoiluun.

Kolmannen sukupolven Kia Picanto – Kian pienin auto – tuo nuorekkuutta ja energistä ilmettä A-segmenttiin. Picantossa on erottuva uusi muotoilu ja huippulaadukkuutta ja -tekniikkaa sisältävä matkustamo.

9.4.2018  – ”Meidän maailmanlaajuinen design-tiimimme voi olla erittäin ylpeä tästä viimeisimmästä kolmoisvoitostamme. Se on huippuhetki Kian intohimoisen muotoilun laadulle ja nerokkuudelle, joka on taas kerran saanut ylistystä alan kansainvälisiltä asiantuntijoilta,” sanoo Peter Schreyer, Kia Motors Corporationin toimitusjohtaja. ”Red Dotin Best of the best -palkinnon voittaminen neljättä kertaa on todella poikkeuksellista. Kia Stinger on klassisen Gran turismo -tyylinsä ansiosta edelleen osoitus Kian korkeista suunnittelustandardeista.”

Lue lisää: Kialle taas hattutemppu

Lue lisää: Another triple triumph for Kia design